Annonce
HH Elite

Det går fint med at spille uden korsbånd

Ricka Gindrup er taget hjem til familien i Brønshøj og selvtræner for at holde sig i form. Foto: Peter Leth-Larsen
Ricka Gindrup fra HH Elite er enestående i dansk håndbold - hun slap for en pause efter sin anden korsbåndsskade.

Horsens: Ricka Gindrup, 27-årig stregspiller fra HH, er enestående i dansk håndbold. Hun har pådraget sig flere korsbåndsskader, men spiller videre, som om intet er hændt.

- Det går fint. Jeg skal bare starte lidt forsigtigt, men så er der ingen problemer, siger hun.

- I februar 2016 fik jeg min første korsbåndsskade, men jeg spillede videre. Først i juni opdagede jeg, at jeg havde beskadiget korsbåndet, men jeg kan godt huske den aften, det skete, siger Ricka Gindrup om den første potentielt alvorlige skade i knæet.

Da hun kom til HH Elite fik hun i efteråret en ny skade på sit korsbånd, men igen har hun formået at spille videre uden nævneværdige problemer.

- Jeg har det meget skidt med korsbåndsskader, og da Frederikke Gulmark fik en korsbåndsskade mod Viborg på BGI, gjorde det meget ondt på mig. Hun er allerede blevet opereret og må holde en meget lang pause.

Ricka Gindrup er taget hjem til sin familie i hovedstaden. Hendes mor bor i Brønshøj, og hun er sammen med sine søskende.

- Vi samler familien, men er ikke sammen med andre. Det er svært for min 11-årige lillesøster, der savner sine venner, men jeg forsøger at være som en jævnaldrende med min lillesøster, siger 27-årige Ricka.

Ricka Gindrup startede sin håndboldkarriere i Greve. Som 13-årig flyttede familien til Roskilde. Her spillede hun, indtil hun valgte at holde en pause som 18-årig. Det var i forbindelse med hendes studentereksamen.

- Jeg meddelte min træner på U-landsholdet Heine Eriksen, at jeg tog en pause, siger hun.

Hun var fast mand på U18-landsholdet.

Efter et års pause startede hun med hyggehåndbold på 2. divisionsholdet i Lyngby, men træner Jacob Fryd rykkede hende op på førsteholdet til oprykningskampene til ligaen, og så var hun i gang igen.

Det blev til fire sæsoner i Lyngby. Derefter fik hun et tilbud om at komme til Sønderjyske.

- Jeg elskede at spille i Sønderjyske. Vi havde en hård sæson, hvor vi gik gennem ligaen med NUL points med Olivera Kecman som træner, men jeg flyttede til Aabenraa, og det var det eneste rigtige. Jeg gider ikke spilde mange timer på landevejen, og jeg havde det godt sammen med min daværende kæreste i Aabenraa, siger hun.

Jeg taler med mine gamle venner fra Sønderjyske. De ligger til at spille om oprykning, og de føler, det er unfair, hvis de ikke får chancen. Norge, Sverige og Tyskland har aflyst resten af sæsonen, og jeg kan ikke se, hvordan vi skal undgå det i Danmark.

Ricka Gindrup

Annonce

Civilt job

Før denne sæson, da Ricka Gindrup var blevet en glad singlepige, valgte hun at sige ja til et tilbud fra Horsens HK.

- Jeg flyttede til Horsens og bor nu i Tordenskjoldsgade, siger hun.

Hun er universitetsuddannet logistikdisponent og har savnet sit gamle arbejde i Aabenraa.

- Jeg har nu fået en aftale med mit gamle arbejde med at arbejde hjemmefra i Horsens, og træner Lars Frederiksen har fuld forståelse for, at jeg gerne vil have noget andet at bruge tiden til. Det går fint i spænd med håndbold, og jeg kan flexe på mit arbejde, så det aldrig giver problemer, siger hun.

På håndboldholdet er hun stregspiller og deler tiden med Line Skak og Märta Hedenquist.

Annonce

Hvad med håndbolden?

Ricka Gindrup er betænkelig over for, hvordan håndbolden skal komme i gang igen.

- Jeg taler med mine gamle venner fra Sønderjyske. De ligger til at spille om oprykning, og de føler, det er unfair, hvis de ikke får chancen. Norge, Sverige og Tyskland har aflyst resten af sæsonen, og jeg kan ikke se, hvordan vi skal undgå det i Danmark.

- Coronaen i Wuhan brød ud i november, og først nu har de fået styr på det i Kina, så det er ikke noget, der kun kommer til at vare et par uger. Jeg ved ikke, om turneringen i Danmark bliver aflyst, men jeg kan ikke se en løsning på de mange kampe, der er aflyst. Forhåbentlig er der nogle kloge hoveder, der kan træffe en beslutning, men jeg går da ud fra, at vi spiller i ligaen igen i næste sæson, siger Ricka Gindrup, der har en to-årig kontrakt i Horsens.

- Jeg har fået et løbeprogram og et hjemmetræningsprogram af vores fysiske træner. Jeg træner alene, og jeg følger alle anvisninger fra myndighederne, siger Ricka Gindrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Her er der ingen jubel over fremskudt genåbning: - Det var på høje tid

Annonce