Annonce
Horsens

Mange har ladet sig teste i Horsens: Det er rart at få nervøsiteten nulstillet

Heidi Andersen fra Horsens arbejder i varemodtagelsen på Normal i Egebjerg. Hun har daglig kontakt med mange chauffører og arbejder sammen med flere fra Aarhus. Derfor valgte hun onsdag at lade sig teste for corona ved Forum Horsens. Foto: Mads Dalegaard
Horsensianerne har taget muligheden for at blive corona-testet til sig. Mandag var der halvanden times ventetid, da det var værst, tirsdag tog det op til en times tid, mens det onsdag flød mere stille og roligt.
Annonce

Horsens: Det bliver dejligt at få vished.

Sådan lød det fra Iben Nørgaard, da hun onsdag eftermiddag mødte op på parkeringspladsen ved Forum Horsens for at blive testet for corona.

Siden mandag middag har Region Midtjylland haft et mobilt testcenter placeret ved Forum Horsens, og det har mange horsensianere benyttet sig af.

Iben Nørgaard bor i Aarhus, men er lærer på Langmarksskolen, og der var en helt konkret grund til, at hun onsdag valgte at blive testet.

Iben Nørgaard fra Aarhus fik onsdag at vide, at hendes ni-årige bonussøns fodboldkammerat var smittet med covid-19. Derfor valgte hun, der er lærer i Horsens, at lade sig teste efter arbejde. Bare for en sikkerheds skyld... Foto: Mads Dalegaard

- Min bonussøn spiller fodbold med en, der er blevet testet positiv for corona. Jeg har lige fået det at vide i dag, og så var det dejlig nemt at komme her efter arbejde og få vished, når man som jeg går sammen med så mange mennesker, fortalte Iben Nørgaard, der ikke tidligere er blevet testet.

Annonce

Ubehageligt at smitten spreder sig

For Ingolf Gilbert Rasmussen fra Horsens er det anden gang, han bliver testet for corona.

Første gang var for nogle måneder siden, da han skulle testes i forbindelse med behandling på sygehuset.

Det er anden gang, at Ingolf Gilbert Rasmussen fra Horsens bliver testet for corona. - Så får man lige nulstillet nervøsiteten, lød det inden onsdagens test, der var lynhurtigt overstået. Foto: Mads Dalegaard

Denne gang gør han det frivilligt og for en sikkerheds skyld.

- Jeg synes, at det er ret ubehageligt, at corona er begyndt at sprede sig igen. Hvor rammer det næste gang, og hvad har de, der har fået sygdommen, gjort forkert? Det kan jeg jo også have gjort, lød det bekymret for Ingolf Gilbert Rasmussen, der derfor valgte at lade sig teste, da han hørte om det mobile testcenter ved Forum Horsens.


Jeg synes, det er fint med mundbind, og at flere skulle bruge dem. Vi skal passe på vores land. Der er nogle, der ikke tænker sig om, holder afstand og husker at spritte fingre. Det er lidt skræmmende, at smittetallet er på vej op igen.

Heidi Andersen


- Man kan godt blive lidt nervøs. Det bliver rart at få det nulstillet, sagde han, og så var det hans tur til at blive registreret og derefter podet i halsen.

Annonce

Lang kø for at blive testet

Mange har som de to benyttet sig af tilbuddet om at blive testet ved Forum Horsens.

Tirsdag var der 374 borgere, der lod sig teste. Da Folkebladet besøgte testbilen onsdag ved 15-tiden, var 346 borgere indtil videre blevet testet i løbet af onsdagen.

Mandag var der halvanden times ventetid, da det var værst. Tirsdag var der lidt over en times kø sidst på eftermiddagen, mens det onsdag eftermiddag, da avisen besøgte testcentret, gik gelinde og med kort ventetid.

Siden mandag kl. 12 har Region Midtjylland haft et mobilt testcenter ved Forum Horsens på Langmarksvej. Foreløbig er planen, at det også står der torsdag og fredag kl. 9 til 16.  Foto: Mads Dalegaard

Heidi Andersen, Horsens, stod tålmodigt og ventede på, at det blev hendes tur.

- Jeg står i varemodtagelsen på Normals lager i Egebjerg, og på arbejdet har vi snakket om, at det er en god idé at blive testet. Jeg tager imod mange chauffører hver dag og arbejder sammen med en del kolleger fra Aarhus, som er blevet anbefalet at få taget en test. Det er dog ikke et krav, forklarede Heidi Andersen, der er positiv over for anbefalingerne om at bruge mundbind.

- Jeg synes, det er fint, og at flere skulle bruge dem. Vi skal passe på vores land. Der er nogle, der ikke tænker sig om, holder afstand og husker at spritte fingre. Det er lidt skræmmende, at smittetallet er på vej op igen, sagde hun.

Annonce

Håber ikke skolerne lukker

For 17-årige Victor Sønderskov Sørensen fra Horsens er det en kommende dåb, der er årsag til, at han fandt vej til testcentret onsdag eftermiddag.

- Jeg skal stå fadder til min niece på lørdag og har fået at vide, at jeg skal være testet inden, forklarede han, der også er træt af, at smittetallet stiger.

Det tager blot et minut at blive testet for corona. Svaret får man inden for 72 timer på www.sunhed.dk. Foto: Mads Dalegaard

- Jeg går i 2.g. på Learnmark Gymnasium, og det vil være træls, hvis vi igen skal lukke skolen og få hjemmeundervisning som i foråret, lød det, inden det blev Victors tur til at få en vatpind stukket ned i halsen.

Annonce

Står der resten af ugen

Det mobile testcenter ved Forum Horsens står der også torsdag og fredag fra kl. 9 til 16.

Der er lukket kl. 12 til 12.30, mens personalet spiser frokost.

Tilbuddet om at blive testet gælder raske borgere uden symptomer. Svaret på testen finder man på sundhed.dk inden for 72 timer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Horsens

Høje smittetal nærmer sig fra nord - men Horsens Kommune mærker ingen stigning

Annonce