Annonce
Debat

Det er køberne og embedsmændene, som bestemmer, og så følger byrådet trop – med bind for øjnene

James Arbøl. Arkivfoto

Læserbrev: Med baggrund i den løbende debat, som har været i Horsens Folkeblad, kan jeg ikke lade være med at komme med yderligere synspunkter omkring det, som har fundet sted med byudviklingen.

For det første så læser jeg, at ”Lilli Gyldenkildes Torv” får en elendig karakter - hvordan kunne det blive anderledes?

Her er det sket efter indstilling fra teknik og miljø, som byrådet så bare godkender.

Hvad med de lejere, som skal bo i sådanne boliger? Det er langt fra nok, at lejemålene er i orden, nej, der er også noget, som hedder miljø og sociale hensyn, men det kommer ikke i første række.

I en lang række eksempler er det dem, som har kapital, som med lethed får alt igennem, uanset hvordan det ser ud - det er jo hverken dem eller byrådets medlemmer, som skal bo der!


De, som har kapital, får med lethed alt igennem, uanset hvordan det ser ud - det er jo hverken dem eller byrådets medlemmer, som skal bo der!


Hvad tænker man med sådan noget byggeri? Ja, alle og enhver i byrådet godkender hvad som helst.

Det, som efterfølgende er sket, er salget til Goldman Sachs - det var Birch Ejendomme, som fik godkendt projektet - og uden at kommunen havdee sikret sig med ”en klausul” mod videresalg.

Hvorfor er det således - altså at andre køber byggegrunde, og så kommer udenlandske opkøbere så som amerikanske investeringsfonde til? Som her i Horsens Bygholm Bakker og ved Nørrestrand. Her viser Horsens Byråd, at det er ganske vist, at sådan skal det være, bare at sælge ud og gerne til hvem som helst.

Hvor er de folkevalgte i Horsens Byråd? Kun ganske få har givet lyd fra sig, og så kan man jo tænke hvad som helst, blot at deres argumenter ikke siger ret meget, det blev jo godkendt.

Nu er det jo sket med alle de opførte bygninger, som der ikke kan ændres ved. Men man har ligefrem sovet i timen, og borgerne skal affinde sig med rigtigt kedelig bygninger - som helt tydeligt ligner legoklodser. Det er ikke ligefrem kønt at vise frem, og hvor er det grønne Horsens?

Det samme gælder det, der er opført på havnen, noget, som ikke pynter Horsens. Vi som borgere kan ikke ligefrem prale af den slags, og nej, vi kan ikke være bekendt at vise det frem.

Alt i alt så har borgerne ikke noget valg. Det er køberne og embedsmændene i kommunen, som bestemmer, og så følger byrådet trop – med bind for øjnene.

Toget er kørt, og det, som er sket, kan der jo ikke ændres ved. Mer er som sagt en fremtid, som alle borgerne kan bidrage til.

Men det sker nok ikke. Horsens skal jo se ud som alle andre byer?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Mandagens coronatal: Snart har hver 10. fået første vaccine - bare ikke i Horsens Kommune

Erhverv For abonnenter

Horsens-virksomhed med eksplosiv vækst: Udvider med nyt højlager for tredje gang på to år

Annonce