x
Annonce
Læserbrev

Det er ikke bare Enhedslisten, der sidder i rundkreds

Læserbrev: Flertallet i byrådet har vedtaget, at der, ligesom i Sundparken, ikke må flytte borgere ind på Sønderbro, der er på integrationsydelse, uddannelseshjælp eller kontanthjælp.

Enhedslisten (EL) stemte som de eneste imod i byrådssalen.

Dels er vi i EL imod den systematiske forskelsbehandling af såkaldt ”udsatte” borgere. Det klæder ikke en kommune, der løfter i flok og sætter fællesskab højt.

Dels synes vi, at den fremskudte jobindsats på Sønderbro skal have mere tid. En indsats, der har haft god effekt i Sundparken.

Der skal ikke gribes til så unødigt hårde tiltag, hvor ikke alle har adgang til en god billig bolig, inden effekten af indsatsen kan måles.

Dels er der ingen anvisning på, hvor disse borgere så må flytte hen, så de "ressourcestærke" kan komme til. Dels kommer borgerne i Horsens til at betale skattekroner til de tomme lejligheder, der kan blive konsekvensen af vedtagelsen.

Der blev også lige skruet op for den nedladende retorik fra Michael Nedersøe (DF), formanden for taskforce-udvalget, som udtalte, at ”EL sidder i politisk rundkreds og fletter peddigrør ”.

Det havde klædt de andre medlemmer i byrådet at bede Michael Nedersøe holde sig til den gode tone, ikke mindst ordstyreren af byrådsmødet.

Mig bekendt sidder politikerne i byrådet i rundkreds i byrådssalen.

Måske har de også alt for længe siddet på hænderne og ikke vist den handlekraft, som Michael Nedersøe bryster sig af. Ghettoloven har eksisteret siden 2010, så alle partier kunne have vist reel rettidig omhu fra lovgivningens vedtagelse i Folketinget.

Fra 2014 kom EL i byrådet, hvor først Betina Steufer gjorde en stor indsats, og siden 2018 byrådsmedlem har Lisbeth Torfing, formand for beskæftigelses- og integrationsudvalget været fortaler for den fremskudte succesfulde beskæftigelsesindsats i Sundparken, og nu også på Sønderbro.

At tage fat i uddannelse og beskæftigelse er et respektfuldt tiltag for vores medborgere i de to områder.

Hvor er resten af byrådets vilje til politisk at kæmpe for en gruppe udsatte medborgere - rundkreds eller ej?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Vi skal huske at lære af situationen

Læserbrev: Covid-19 er helt sikkert ikke den sidste alvorlige sygdom, som rammer hele verden samtidig. Derfor skal vi huske at lære af situationen. Der må helt sikkert være noget, som vi fremover bør gøre anderledes for i det mindste at nedsætte risikoen for lignende pandemier. På den korte bane må vi under alle omstændigheder forudse nye bølger af Covid-19. De kan komme senere i år, næste år og i en årrække frem. Måske skal vi have nye regler for, hvor mange og hvor tæt vi må være sammen. I dag er det primært hensynet til brand og flugtveje, der definerer, hvor mange mennesker der må være forsamlet et sted. Men hvad med hensynet til sundhed og smittefare? Bør det ikke også indtænkes, når vi definerer, hvor mange mennesker der må være i en bus, et tog, på en cafe eller til en koncert? Og hvad med hygiejne? Bør vi fremover altid afspritte hænderne, inden vi går til møde, på indkøb, på cafe eller ud at se på ny bil? Bør der indføres regler, så syge kan afvises som deltagere i møder eller forsamlinger? Skal der opstilles temperatur-scannere dér, hvor mange mennesker mødes? Skal billetkontrollen til fodboldkampen eller koncerten også udstyres med et apparat til temperaturmåling? Hvad der i givet fald skal gøres, kan jeg ikke vurdere. Men jeg håber, at sundhedsmyndighederne i Danmark og resten af verden vil tage ved lære at den nuværende dybt ulykkelige situation. Kun ved at lære af historien kan vi som samfund blive bedre rustet til at imødegå fremtidens smittemæssige udfordringer.

Annonce