Annonce
Læserbrev

Det er ikke at have bind for øjnene, men at udvise rettidig omhu, John Rosenhøj

Annonce

Læserbrev: Min byrådskollega John Rosenhøj, Dansk Folkeparti, er igen ude med riven. I et læserbrev i Horsens Folkeblad 2. december forstår han ikke, hvorfor vi i byrådet i Odder har vedtaget at arbejde hen mod, at Odder Kommune skal opfylde alle kriterier for at blive Klimakommune Plus.

Helt som sædvanligt slynger han om sig med løse påstande om, at byrådets flertal er ligeglad med økonomien.

Sagen er i al sin enkelthed, at Odder Kommune nu går i gang med at undersøge, hvordan vi kan opfylde kriterierne for Klimakommune Plus, som f.eks. er grønne indkøb, klimatilpasning, sprøjtefrie kommunale arealer, energirenoveringer mv.

Det gør vi netop ikke med bind for øjnene. Vi udarbejder først en handleplan for, hvordan det kan gøres, hvad der kan opnås, hvad effekten er, og hvad det koster at nå i mål.

Det sker i en dialog med Danmarks Naturfredningsforening (DN). Det er DN, som har opstillet kriterierne for Klimakommune Plus.

Det er ikke spor anderledes, end når Odder Kommune forsøger at komme op på listen over erhvervsvenlige kommuner eller øverst på listen over de bedste erhvervskommuner i Danmark. Lister, hvor kriterierne er udarbejdet af henholdsvis Dansk Byggeri og Dansk Industri.

Der er således ingen grund til at harcelere over, at vi går i dialog med DN. Det gør vi jo ikke for at please DN. Det gør vi, fordi Odder Kommune nu for alvor skal i gang med den grønne omstilling og med at udvikle en bæredygtig fremtid.

Vi har tøvet længe nok - nu skal der handling til.

Det er godt nok naivt at tro, at det ikke må koste penge at få gang i en bæredygtig udvikling.

Foreløbig er der sat 220.000 kr. af til at opfylde kriterierne og afhængig af, hvad planen vil vise, så vil vi i byrådet forhåbentlig punkt for punkt bevilge yderligere midler.

Det er ikke at have bind for øjnene, men at udvise rettidig omhu. Det vil koste langt mere, hvis vi sætter os ned med armene over kors og lader som ingenting.

Det er lidt komisk, at John Rosenhøj siger, at han går ind for en klimaindsats, mens han samtidig lukker øjnene for virkeligheden og altid i miljø-, klima- og teknikudvalget og i byrådet stemmer imod enhver grøn omstilling eller klimaforanstaltning.

Kresten Bjerre. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Rema-lager venter på mundbind: Vi ville ikke hamstre på forhånd

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Horsens

Lokale butikker har mundbind - men efterspørgslen er stor, og de kan løbe tør

Annonce