Annonce
Hedensted

Det er højsæson for unges udendørs eskapader: Politiet skærper indsatsen og overvejer hærværkssager

Spejderne i Løsning er godt og grundigt trætte af, at lokale unge bruger deres udenomsarealer som hygge-område. Denne her høst af affald, båltræ og kommunale skelskilte er samlet ind er fra dagen før. På billedet ses til venstre Henrik Damsgaard, der er formand for Spejderborgen, og ved siden af ham er der spejderleder Poul Overgaard. Arkivfoto: Henrik Dolmer
Store mængder rod og affald og i værste tilfælde hærværk er et problem i takt med at flere unge fester udenfor. Politiet vil gerne gå dialogens vej, men er ikke blege for at køre deciderede hærværkssager.

Hedensted: Det er højsæson for unge menneskers udeliv i form af fester i det offentlige rum. Det er ensbetydende med oprydning efter de unge menneskers gøren og laden flere gange om ugen.

Det gør sig blandt andet gældende ved Hedensted Petanque Klub, Spejderborgen i Løsning og ved bålhytten ved Hedensted Skole. Politiet skærper indsatsen ved at køre hyppigere rundt til udsatte hotspots. SSP-samarbejdet, Natteravnene og forældrene forsøges også mobiliseret i bestræbelserne på at komme problemet til livs.

Vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, Stig Simonsen, erkender, at de unges gøren og laden er et problem i det offentlige rum, og at politiet har fokus på det året rundt. Specielt i sommerhalvåret, hvor problemet er mest udtalt på grund af det gode vejr. En del af indsatsen går på at køre rundt til de steder i kommunen, der er mest udsatte for den form for uheldig unge-udeliv.

Annonce

Modtager anmeldelser

- Det er nu ikke, fordi vi modtager flere anmeldelser, end vi plejer, men det er klart, noget som vi har fokus på. Når jeg taler med vores lokalbetjente, så er det da et tema, som ofte dukker op, siger Stig Simonsen, og fortsætter:

- De unge må jo for så vidt gerne samles og hygge sig, men dels skal de ikke gøre det på privat område, hvor de ikke er ønsket, og dels skal de rydde op efter sig selv og ikke ødelægge noget. Heldigvis er der langt imellem de deciderede hærværkssager, men det er indiskutabelt, at de er hårde ved borde og bænke med videre, og det er jo et problem i sig selv, siger Stig Simonsen.

Annonce

Prøver først med dialog

Politiet prøver som udgangspunkt at nå de unge gennem dialog, men der arbejdes også på at dæmme op for problemet via SSP-samarbejdet og Natteravnene, og så vil politiet også rigtig gerne appellere til at forældrene får lidt bedre hånd i hanke med, hvad deres børn render og laver.

- Med andre ord er det ikke et problem, som vi kan løse alene, selv om vi bestemt ikke prøver at løbe fra vores del af opgaven, men vi kan jo ikke være over det hele døgnet rundt. Men når det gode vejr kommer, så gearer vi op og kører rundt i holder øje med de udsatte områder, og altid i koordination med de pågældende lokalbetjente, siger Stig Simonsen.


De unge må jo for så vidt gerne samles og hygge sig, men dels skal de ikke gøre det på privat område, hvor de ikke er ønsket, og dels skal de rydde op efter sig selv og ikke ødelægge noget.

Stig Simonsen, vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi


- Det der foregår ved spejderne i Løsning eksempelvis, det vil vi simpelthen ikke have, og rækker det ikke med dialog, så må vi have nogle mere håndfaste metoder i brug, siger han.

Hvad kunne det være?

- Ja, det kunne jo være at køre nogle regulære hærværkssager mod de unge, siger vicepolitiinspektøren.

Hedensted Petanque Klub må næsten hver uge rydde op i pavillonen, efter den i weekenden er blevet overdænget med affald. Arkivfoto: Elisabet D. Hyttel
Annonce
Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Erhverv For abonnenter

På tirsdag åbner Horsens' største bilforretning: Tre etablerede mærker får selskab af nyt, sporty bilmærke

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Kultur For abonnenter

Hun tegner virkeligheden for børn og andre mennesker: - Det skal ikke komme som et chok, at livet ender med døden

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Sport For abonnenter

Khalil Ahmad glippede millionkontrakten i NBA - få måneder senere sad han ensom i Keflavik: Mød Horsens IC-stjernen, der stadig drømmer om en returbillet over Atlanten

Horsens

Cyklist undrer sig: I weekenden er gadelyset tændt - i hverdagen kører han på arbejde i bælgravende mørke

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Horsens

Sauna var årsag til, at brandvæsenet måtte i aktion

AC Horsens For abonnenter

Storsejr i testkamp gav to positive og to negative svar

Kultur For abonnenter

Hårde tider og mere end fem timers debat i byrådssalen: Køb af Bygholm Gods udløste i 1922 et kvartals ekstra skat til Horsens-borgerne

Annonce