Annonce
Læserbrev

Det er forkasteligt at skræmme børn

Hvis vi antager, at det om mange år vil blive et par grader varmere, uanset menneskelig indflydelse, mon så ikke vi er mange, der vil sige, at det vil da være dejligt?

Læserbrev: Det burde være strafbart at skræmme børn, sådan som tilhængerne af klimareligionen gør det.

Det er forfærdelige højder, vi læser om. Børn bliver brugt på en måde, der ikke tidligere er set. En 16-årig svensk pige siger, at hun med det blotte øje kan se CO2.

Fortæl dog fakta til børnene, nemlig:

At klimaet altid har ændret sig, endda i perioder særdeles meget.

At det logisk ikke kan være mennesker, der er årsag til de store klimaforandringer, blandt andet istider.

At der er uenighed om menneskers nuværende påvirkning.

At hvis vi antager, at det om mange år vil blive et par grader varmere, uanset menneskelig indflydelse, mon så ikke vi er mange, der vil sige, at det vil da være dejligt?

At der foregår en total ensidig propaganda, hvor vi næsten udelukkende hører om tilhængerne af klimareligionens synspunkter.

Tænk om der var alsidig information, så blev børnene nok ikke så skræmte.

"Børn bliver brugt på en måde, der ikke tidligere er set", skriver Erik Bach.
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Leder: En ambitiøs pakke tobak med ét stort skod

13.600 danskere dør hvert år som følge af rygning, og for første gang i 20 år er der en stigning i antallet af voksne danskere, der ryger. Det er særligt unge mellem 16 og 24 år, der er blevet faste rygere. Udviklingen er alarmerende, og det er positivt, regeringen tager udviklingen så alvorligt, at den nu har fremlagt en meget omfattende handlingsplan i 10 punkter. Regeringen fortjener ros for både at være ambitiøs og for at tænke i helheder. Det er ikke bare ét enkelt sted, der sættes ind, men en bred palet af initiativer, som skal vende udviklingen: Tobakken skal blandt andet gemmes væk i butikkerne, indpakningen skal være mere neutral, og der indføres rygeforbud på uddannelsesinstitutioner. På ét punkt er regeringens plan dog aldeles uambitiøs. Og det på trods af, at alle eksperter og alle undersøgelser igen og igen har slået fast, at prisen på tobak er den uden sammenligning mest udslagsgivende faktor, når det gælder rygning eller ej. Her vil regeringen hæve prisen på en pakke cigaretter med sølle fem kroner om året de næste to år, så prisen lander på 50 kroner i 2021. Det er på ingen måde den markante prisstigning, som sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke selv kalder det. Prisen skal langt højere op, hvis den skal få både unge og voksne til at ændre adfærd.

Annonce