Annonce
Kultur

- Det er fedt, at vi har en verdensstjerne fra Horsens

Børn fra Egebjergskolen har udviklet et Vitus Bering-brætspil. Det kunne man prøve på Horsens Museum, hvor børnene også viste et interaktivt Vitus Bering-byvandringskort. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh
Vitus Berings fantastiske liv har sat gang i fantasien hos børn i Horsens. Nu udstiller de resultatet.

Horsens: - Jeg troede egentlig ikke, at vi havde nogle, der var sådan virkelig kendte her i Horsens, så det har været fedt at opdage, at vi faktisk har en verdensstjerne, som kom herfra.

Det var med lettere benovelse i stemmen, at 13-årige Christian Fischer fra Egebjergskolen torsdag eftermiddag satte ord på sin oplevelse på Horsens Kunstmuseum. Her satte han sammen med andre 6. og 7. klasse-elever i kommunen gang i det gamle kulturhus, da måneders temaarbejde om Horsens største kendis gennem tiden, Vitus Bering, mundede ud i en stor fællesudstilling kaldet ”Museumsinspektør For En Dag”.

Siden august har børnene arbejdet med såkaldte Bering-bokse, hvor de via forskellige opgaver skulle komme på ideer til, hvordan man bedre end i dag kan formidle historien om det berømte bysbarn.

I Christian Fischers klasse, 7. klasse på Egebjerg Skolen, havde den berømte opdagelsesrejsendes liv sat gang fantasien.

Annonce

Generelt har vi et ønske om at få flere til at være med til at putte indhold ind i museet, om at åbne de hellige haller, for det er vores allesammens Horsens-historie, det handler om her.

Louise Højsgaard Nielsen, projektleder Horsens Museum

Interaktiv byvandring

Klassen havde dels skabt et interaktivt kort, der lader folk tage en byvandring rundt i Horsens, hvor de kan opleve nogle af steder, der fortæller om Vitus Bering. Dels havde de udviklet et brætspil, der handlede om først at komme til Kamtjatka og dø – samme kranke skæbne som Bering led på sin sidste ekspedition.

- Det har været supersjovt at arbejde med Bering. Vi er blevet klogere, men også fordi vi skulle formulere hans fortælling på en ny måde, sagde 12-årige Svend Thellesen ligeledes fra Egebjergskolen, mens klassekammerat Esben Vennegaard supplerede:

- Jeg vidste stort set intet om Vitus Bering før det her, så det har været spændende at fortælle historien. Personligt synes jeg, at hans rejser var det mest interessante, sagde han og kastede et blik over på det rejse-brætspil, han havde været med til at lave.

Børnenes store Bering-udstilling havde fernisering torsdag, men resultatet af deres arbejde, der blandt også kom til udtryk i musik, tøj, mad, kan opleves frem til 20. november.

Åbner de hellige haller

Værdien af indsatsen har dog længere holdbarhedsdato end som så, forklarer projektleder Louise Højsgaard Nielsen fra Horsens Museum.

- Vi kører det her som en særudstilling, men der er næppe tvivl om, at læringsforløbet er noget, vi kommer til at tage op igen. Generelt har vi et ønske om at få flere til at være med til at putte indhold ind i museet, om at åbne de hellige haller, for det er vores allesammens Horsens-historie, det handler om her. Så vi vil gerne fortsætte tankegangen bag udstillingen, og i stedet for at spørge de unge ”hvordan vil I gerne bruge et museum?”, så er opfordringen "kom og vis os det!", sagde hun om tanken bag udstillingen, der også smelter sammen med en ny formidlingstrategi for museet.

En strategi, der gerne skal gøre en stribe af de væsentligste fortællinger om lokalhistorien mere vedkommende for flere borgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Byrådet tog en pragmatisk beslutning om håndtryk og blev sat på plads

Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce