Annonce
Læserbrev

Det er en socialpolitisk sejr, som vi i Venstre selvsagt er stolte af

Og her i Sydjylland er der 1800 færre børn, der vokser op i en familie, hvor begge forældre er på kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse. Det svarer til et fald på hele 55 pct. Det, synes jeg altså, er ret flot.

Læserbrev: En milepæl er nået. For siden indførelsen af kontanthjælpsloftet i 2016 er antallet af børn i kontanthjælpsfamilier blevet halveret.

Det er en socialpolitisk sejr, som vi i Venstre selvsagt er stolte af. For det tyder dermed på, at vores politik virker.

Da vi havde regeringsansvaret, satte vi os for at gøre det mere attraktivt at tage et arbejde.

Derfor indførte vi kontanthjælpsloftet, 225-timersreglen og integrationsydelsen med det formål, at det bedre kan betale sig at arbejde og bidrage til fællesskabet.

Det har resulteret i, at antallet af børn, der vokser op i kontanthjælpsfamilier, er faldet lige siden.

På landsplan er antallet af børn i kontanthjælpsfamilier faldet fra 21.100 til 10.100. Og her i Sydjylland er der 1800 færre børn, der vokser op i en familie, hvor begge forældre er på kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse.

Det svarer til et fald på hele 55 pct. Det, synes jeg altså, er ret flot.

Men jeg er bekymret for, at den gode udvikling vil blive sat over styr med S-regeringen bag rattet. Siden valget har de nemlig gjort det mindre attraktivt at tage et arbejde ved at hæve ydelserne til kontanthjælpsmodtagere og arbejdsløse indvandrere.

S-regeringens politik er derfor den helt forkerte vej at gå, hvis flere børn skal gøre op med den negative sociale arv.

Med Venstres politik vokser mange flere børn op i familier, hvor deres forældre har byttet sofaen og kontanthjælpssystemet ud med det arbejdende fællesskab. Den gode udvikling skal vi ikke sætte over styr.

Annonce
Anni Matthiesen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Borgmester vil diskutere togstop i Hovedgård: Det ligger lige til højrebenet

Leder For abonnenter

Leder: Hovedgård skal vælge mellem turbo eller første gear

Det var lidt af en bombe, borgmester Peter Sørensen lod springe i begyndelsen af januar under en ellers fredelig nytårskur på ældrecentret i Hovedgård. Efter flere år i en mølpose løftede han ønsket om et togstop i den gamle stationsby mellem Horsens og Aarhus ud i det fri. Som bekendt er det hans socialdemokratiske partifæller, der danner regering, og det er formentlig ingen tilfældighed, at emnet lige netop i år var et vigtigt element i talen på Skovly. En af regeringens store uløste opgaver er at indgå et bredt forlig om den fremtidige infrastruktur, både hvad angår vej- og togtrafik. Dansk Folkeparti har for længst meldt sig ud af den gamle togfond-aftale, og det smalle infrastrukturforlig fra foråret 2019, som den daværende borgerlige regering indgik netop med DF, er lagt på is. I stedet har transportminister Benny Engelbrecht meddelt, at han vil gå efter et nyt bredt forlig om infrastrukturen og puste nyt liv i aftalen om togfonden. Ingen af delene står øverst i regeringens arbejdsprogram, men mon ikke Horsens-borgmesteren har vurderet, at det er god timing at starte nu, hvis de lokale kræfter skal mobiliseres og være med til at overbevise folketingspolitikerne om, at Hovedgård skal have et togstop. Derfor er det en vigtig beslutning, de lokale borgere og i første omgang lokalrådet skal træffe: Vil vi helst fortsætte i det nuværende tempo, hvor der stille og roligt bliver bygget nye lejligheder og solgt nogle få byggegrunde - eller vil vi have sat turbo på udviklingen? Der er ingen tvivl om, at Hovedgård vil blive yderst attraktiv som pendlerby i forhold til Horsens og i endnu højere grad Aarhus, hvis der kommer et togstop. I dag begrænser tilbuddet om offentlig trafik sig til busrute 202, og det tager ca. en time at komme til Aarhus og 25 minutter til Horsens. Hovedgård har før vist, at den rummer masser af initiativ og sammenhold. Ellers var der aldrig blevet sat gang i så stort et halbyggeri, som tilfældet er. Nu skal byen bare finde ud af, om den endnu engang er klar til at sætte alt ind for at få et togstop.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];