Annonce
Debat

Det er altafgørende for et godt samarbejde, at pædagogerne på bostedet erkender forældrenes faglighed og omvendt

Trine Worm Nissen. Pressefoto

Læserbrev: Hvilken forælder husker ikke den altopfyldende kærlighed til det nyfødte barn? At vi ikke troede, vi kunne elske det lille barn så højt.

Som årene går, opdager vi, at den kærlighed og de bekymringer, der følger med, heller ikke bliver mindre. Den grundfølelse gælder alle forældre - også os forældre, der har fået et barn med et handicap.

Forældre til børn med svære fysiske handicap kommer ret hurtigt i kontakt med de offentlige myndigheder og bliver ret hurtigt konfronteret med en helt anderledes virkelighed end de fleste andre forældres.

Annonce

Allerede i starten af barnets liv bliver forældre konfronteret med, hvad der skal ske med deres barn, den dag de ikke selv er her mere. Forældre som alle andre, men som ved et trylleslag får helt andre livsvilkår.

Du ved, at måske har du kun dit barn hjemme på lånt tid. Det kan være pga., at der er brug for en pleje, der ikke kan gives i et privat hjem. Det kan være, at der opstår komplikationer, som kræver mere.

Den dag, man skal aflevere sit handicappede barn eller voksen på et bosted, vil for de fleste forældre blive gjort med en altfortærende angst.

Det er vigtigt, at bostedet via deres faglighed møder og forklarer forældrene konsekvenserne af deres valg. Vigtigt er det også, at bostedet spørger ind og lader forældrene forklare, hvilke pædagogiske værktøjer forældrene har anvendt med succes, og hvor de mener, deres barn har udviklingspotentiale.

Forældrene sidder ofte inde med en stor forståelse for deres eget barn/voksen. De har mange års erfaring med at afprøve forskellige tiltag, så der er meget usagt pædagogik at hente hos forældrene.

Trine Worm Nissen

Forældrene sidder ofte inde med en stor forståelse for deres eget barn/voksen. De har mange års erfaring med at afprøve forskellige tiltag, så der er meget usagt pædagogik at hente hos forældrene.

Det, der er vigtigt for forældrene i den situation, er, at samarbejdet med bostedet og kontaktpersonen er startet før barnet/den unge flytter ind. Samarbejdet og samtalerne mellem kontaktpædagogen, der bliver tilknyttet barnet/den voksne, er vigtige og giver gode relationer til både den handicappede og forældrene, når de starter tidligt.

Nogle unge eller voksne med handicap vil ikke kunne give udtryk for egne behov, og her kan det have afgørende betydning for trivsel omkring det at flytte hjemmefra, at pædagogen spørger ind til, hvilke behov barnet/den unge har, sammen med forældrene.

Vi er ikke i tvivl om, at de bosteder, vi har i kommunen, vil de handicappede godt, men vi ved, at det sker, at der opstår problemer i kommunikationen og oplevelsen af, hvad der er godt for borgeren mellem fagfolk og forældre.

Det er netop i sådanne situationer, at der er brug for et ligeværdigt samarbejde mellem forældrene og bostedet.

Det er altafgørende for et godt samarbejde, at pædagogerne på bostedet erkender forældrenes faglighed og omvendt. Samarbejde gør handicap mindre.

Med venlig hilsen

Trine Worm Nissen

Formand for DH Ikast-Brande

/Sportsvænget 4, 7330 Brande

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Horsens

Kø-drama i Rema: Politiet måtte tilkaldes da to mænd kom op at slås

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sport For abonnenter

Nederlag udstillede niveauforskel - men muligheder: Derfor kan Horsens IC stadig slå Bakkens Bears og sikre sig sølvtøj senere på sæsonen

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Horsens

Kraftigt uvejr: Kvinde måtte på skadestuen, efter hun blev ramt af væltet træ

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Annonce