Annonce
Odder

Det er aldrig for sent at prøve noget nyt: Den rastløse psykolog Lizette er blevet selvstændig som 55-årig

LIzette Myrting har åbnet sin egen psykologpraksis på Sundhedsgangen i Vitapark. Whiteboardtavlen er et vigtigt arbejdsredskab, og det er let at tage et billlede af tavlen, når arbejdet skal gemmes. Pressebillede
Lizette Myrting slået sig ned i en privat praksis efter et halvt liv som offentlig ansat. Hun er flyttet ind i en tidligere sengestue på Sundhedsgangen i Vitapark, og hun nyder at behandle sine klienter og se, at de rykker sig.

Odder: Det er aldrig for sent at prøve noget nyt. Slet ikke, når man er nysgerrig og et rastløst gemyt som Lizette Myrting, der har været ansat i det offentlige i omkring 25 år som psykolog i psykiatrien. Nu har hun som 55-årig startet sin egen private praksis.

Hun forlod et job ungdomspsykiatrien i Skejby, og tanken om at blive selvstændig kom under coronanedlukningen.


Annonce

Det er fantastisk at se folk flytte sig og vokse.

Lizette Myrting, psykolog


- Hvis jeg skulle nå det, skulle jeg rykke på det nu. Jeg har noget rastløshed i mig. Hvis det bliver for meget rutine, så skal jeg finde noget andet, siger Lizette Myrting med et smil i stemmen.

Hun har lavet hjemmesiden psykolog-specialist.dk og lejet sig ind i et lokale i Vitapark. Under navnet Sundhedsgangen er små selvstændige firmaer samlet på to etager i det gamle sygehus. Her kan man købe alt fra en hårklipning til wellness, fodterapi, massage og andet, der kan gavne krop og sind.

Hopper på cyklen

- Jeg har haft rigtigt meget transporttid i de jobs, jeg har haft. Så det er fedt at kunne blæse herned på cykel i løbet af no time på cykel fra Vestbyen, siger psykologen.

Hun har boet med sin mand og to børn i Odder i 20 år men har indtil nu arbejdet udenbys. Lizette Myrting har også arbejdet i psykiatrien i Horsens, været ansat i Kræftens Bekæmpelse og i Region Nordjylland, og hun har arbejdet med unge og voksne klienter og med at supervisere (vejlede, red.) andre psykologer.

- Rastløshed handler dybest set om, hvordan vores hjerner er skruet sammen. Det kan godt være, jeg har nogle træk af adhd, så jeg skal flytte mig rundt. Hvis jeg skulle lære noget nyt, så skulle jeg flytte mig. Det var derfor, jeg flyttede fra voksen- til ungdomspsykiatrien. Det giver mig selv noget godt, siger Lizette Myrting.

Hun har ikke fået et ydernummer som psykolog. Det betyder, at klienterne selv skal have pungen op af lommen eller have en privat sundhedsforsikring.

Annonce

Nyder hver dag

Det gør det ikke lettere at begynde som selvstændig, men til gengæld håber Lizette Myrting at finde et hul i markedet uden for det offentlige sundhedssystem.

- Men jeg kan da godt tænke: kommer der overhovedet nogen, og kan jeg leve af det her? Det er den anden side af at være rastløs, nogle gange tænker jeg det ikke fuldstændig igennem. Men jeg nyder hver dag, understreger psykologen.

Klienterne er begyndt at komme via sundhedsforsikringerne, og de har primært stress, depression og angst. Desuden kommer der nogle pårørende til psykisk syge.

Lizette Myrting har oplevet flere positive ændringer i sin hverdag.

Lizette Myrting er flytte ind i det gamle sygehus i Vitapark. Her er en række forskellige behandlere samlet på Sundhedsgangen, der råder over to etager. Foto: Hans Jørgensen

- I ungdomspsykiatrien fandt jeg ud af, hvad folk fejlede, og det er et dokumentationstungt arbejde. Mængden af det, der skal skrives ned, er rigtig stor. Nu laver jeg behandling og terapi, og jeg nyder, hvor lidt dokumentation jeg skal lave nu. Jeg skal bare skrive en journal eller tage et billede af den tavle, som jeg elsker at bruge, siger Lizette Myrting og nikker over mod væggen.

Annonce

Skriver på tavle

Her hænger en whiteboard-tavle, hvor hun skriver ned, når hun arbejder med en klient. I fagsproget hedder hendes behandling kognitiv adfærdsterapi, og den handler om sammen med klienten at tage udgangspunkt i nogle situationer og sætte ord på dem. Hvilke tanker og følelser giver en situation, og hvordan kan man gøre noget ved det? Og hvad sker der i kroppen?

- Jeg har savnet at lave behandling og terapi. Det er sjovt, og så er det fantastisk at se folk flytte sig og vokse. Det er et fantastisk job at have, at jeg kan skubbe klienterne lidt i den rigtige retning. Det er tit søvnen, der bliver forstyrret, når du bakser med nogle ting. Men der er nogle værktøjer, man kan bruge, og de fungerer, siger Lizette Myrting.

Hun kender også systemet som pårørende til en klient, og hun tager gerne pårørende ind som klienter.

- Jeg kan forhåbentlig give dem fornyet energi på den lange bane. Man skal selvfølgelig som pårørende hjælpe den, der er syg. Men det nytter ikke at hoppe ned i hullet til den syge, siger Lizette Myrting.

Annonce

Corona skaber mistrivsel

Det var i tiden med coronanedlukning, hun selv gjorde sig nogle tanker om at begynde som selvstændig. Men tiden har også skabt mistrivsel, især hos unge.

- Hvordan lader vi op? Vi tager ud og hører noget musik og snakker med andre mennesker. Nedlukningen skubber på de sårbare sider, man har i forvejen. Det kan jeg mærke både i ungdomspsykiatrien og nu hos de voksne. Nogle af de ekstroverte (udadvendte personer, red.) har haft det rigtigt svært. Man har ikke kunnet lade op med de sædvanlige strategier, så nogle har fundet andre måder, siger Lizette Myrting.

- Jeg  har ikke patent på, hvordan folk får det bedre. Men jeg har nogle måder, hvor jeg tænker, at jeg kan hjælpe. Nogle måder at arbejde med sig selv på. Det handler om at forandre tanker eller adfærd og lægge en strategi for, hvordan man tackler problemer, siger Lizette Myrting.

Hun regner ikke med, at rastløsheden vil tage over foreløbig.

- Det tager faktisk lang tid at etablere sig og at blive kendt i byen for, at jeg kan noget. Men i dag har jeg fået en klient, der helt selv har henvendt sig, siger psykologen og smiler.

Annonce
Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Sport

John Madsen er død

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Horsens

Kæmpestort loppemarked vender tilbage: Gå på genbrugsjagt på hele Fængslets grund

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Horsens

Skabte lang kø på motorvejen: Bil gled i spildt olie og kørte galt

Horsens For abonnenter

Årets højdepunkt venter for Horsens-skib: Halifax-bombefly fra krigen skal op fra havets dyb

Horsens

20-årig bilist mistede pludselig kontrollen på Havneallé - både hus og bil beskadiget

Annonce