Annonce
Kultur

Det er 10 år siden, så mange har gået på biblioteket

Bibliotekschef Claus Hagstrøm Hansen kan se tilbage på et 2019, der bød på flere rekorder. Arkivfoto: Morten Pape
Over 300.000 har rundet bibliotekerne i 2019. Modernisering og nye åbningstider giver pote, lyder en del af forklaringen på et rekordår, hvor krimimesse og digitale udlån også hittede.

Horsens: Var du en tur på et af Horsens Kommunes biblioteker i 2019, så er der stor sandsynlighed for, at du ikke gik alene rundt mellem bogreolerne.

Bibliotekerne præsterede sidste år sit højeste besøgstal i 10 år, da flere end 300.000 lagde vejen forbi hovedbiblioteket i Tobaksgården og de seks filialer i oplandsbyerne, oplyser Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

Besøgstallet voksede dermed med 10 procent i Horsens Biblioteks jubilæumsår.

150 år har institutionen rundet, og når det lykkedes at få flere til at bruge husene, er der flere grunde, vurderer biblioteksleder Claus Hagstrøm Hansen.

Vi glæder os over, at borgerne er begejstrede for det nyindrettede hovedbibliotek, og vi ser frem til at gøre brug af erfaringerne fra nyindretningen af hovedbiblioteket i vores seks filialer rundt omkring i kommunen.

Claus Hagstrøm Hansen

Nye rum er populære

Han peger på nye åbningstider, der betyder, at biblioteket har åbent om søndagen og på hverdage kl. 7-22.

Derudover er hovedbiblioteket blevet moderniseret med nye møde- og studierum, som blandt andet bruges af studerende og foreninger. Rummene er blevet booket flere end 300 gange om måneden, skriver kommunen.

- Vi glæder os over, at borgerne er begejstrede for det nyindrettede hovedbibliotek, og vi ser frem til at gøre brug af erfaringerne fra nyindretningen af hovedbiblioteket i vores seks filialer rundt omkring i kommunen. Det bliver vores primære udviklingsfokus i 2020, forklarer Claus Hagstrøm Hansen.

Lederen kan samtidig glæde sig over, at bibliotekerne rykker på den digitale front.

Annonce

Rekordernes år

Udlånet af e-bøger og lydbøger voksede til over 100.000; en fremgang på 131 procent.

- I dag har de fleste af os bogen lige ved hånden i kraft af vores stærke samhørighed med vores smarte telefon og ikke mindst i kraft af biblioteket, der gør sit for at formidle litteraturens nye formater, udtaler Claus Hagstrøm Hansen.

Kommunen oplyser desuden, at Krimimessen, som Horsens Bibliotek står bag, også bidrog til et ”rekordernes år”.

7500 deltog i 2019-udgaven af messen på Fængslet, hvilket er det højeste antal nogensinde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Landsholdslæge bekræfter hjertestop: Men alle test ser fine ud

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce