Annonce
Odder

Hov eller Hou: Resultatet indtil videre er klokkeklart

Borgerne i Hou ønsker ikke, at deres by skal staves med v. Det viser de foreløbige aftemningner både på kommunens Facebokside og afstemningen på Hou Skole. Foto: Carina Mayner
En uvidenskabelig exitpoll på valgstedet og en afstemning på Odder Kommunes Facebookside tyder på, at borgerne i Hou vil bevare byens gamle stavemåde.

Hou: Mens stemningen er nærmest højtidelig i gymnastiksalen på Hou Skole, hvor der i dag stemmes til Europa-Parlamentet, er der mere gang i den i de nabolokaler, hvor de samme borgere kan give deres besyv med om, hvorvidt byens skal staves Hou eller Hov.

Afstemningen, der er ganske åben og alene fordrer et kryds ud for en af de to stavemåder, har siden klokken 9 lokket mange fra det officielle valgsted hen til Hou Fællesforum, som arrangerer afstemningen. Ja, faktisk observerede avisens udsendte flere vælgere gå til navneafstemningen først og derefter videre til gymnastiksalen.

- Det er helt klart noget, der optager folk i byen rigtig meget, så vi glade for, at de nu giver deres besyv med. Og alt tyder på, at de vil bevare den gamle stavemåde, som for os er Hou, siger Jon Jensen, der klokken 10 kun havde noteret sig et par krydser ud for stavemåden Hov.

Annonce
- Selvfølgelig skal man da stave byen med u. Esben Krog Heltoft er ikke i tvivl. Dorte Wissendorff fra Hou Fællesforum samler underskrifter. Foto: Carina Mayner

Mange mener noget

Der er mulighed for at sætte sit kryds indtil klokken 20 i aften, og medmindre der sker noget helt uforudset, er resultatet klokkeklart: Borgerne i Hou vil bevare den gamle stavemåde - som man i øvrigt også kan finde på de officielle valgkort til Europa-Parlamentet.

Et andet hint er den afstemning, som Odder Kommune har lanceret på Facebook. Her siger kun otte procent klokken 11.30, at byen skal hedde Hov, mens 92 procent stemmer for Hou. 1400 personer har stemt, hvilket i sig selv er bemærkelsesværdigt, idet der kun er 1586 stemmeberettigede borgere i Hou. Du kan selv afgive din stemme herunder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce