Annonce
Debat

Det danske statsborgerskab er ikke for alle

Troels Lund Poulsen. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Læserbrev: Det danske statsborgerskab er noget ganske særligt. Det er noget, man skal gøre sig fortjent til.

Morten Dahlin. Pressefoto

Derfor er det kun fair, at vi som samfund opsætter en række krav for at opnå dansk indfødsret:

Man skal tale dansk. Man skal forsørge sig selv. Man skal holde sig inden for lovens rammer.

På den baggrund har Venstre fremsat en række forslag til opstramninger af de nuværende regler.

Venstre mener ikke, at udlændinge med en fængselsdom skal belønnes med et dansk statsborgerskab. Det giver nærmest sig selv.

Men der er behov for, at vi går videre end det.

Vi skal turde stille krav om, at de udlændinge, der vil være danskere, rent faktisk værner om Danmark og de danske værdier. Derfor lægger vi i Venstre op til, at processen om at få dansk statsborgerskab i højere grad skal fokusere på de danske værdier.

Vi vil sikre, at dem, vi lukker ind i det danske fællesskab, respekterer vores folkestyre og de grundlæggende danske frihedsrettigheder. For her i Danmark står grundloven over de religiøse tekster, og her er mænd og kvinder lige.

Og hvis man ikke kan respektere det, så burde man finde sig et andet sted at søge statsborgerskab.


Helt konkret vil vi ændre ansøgningsprocessen for statsborgerskab, så den fremover skal indeholde motiverede ansøgninger, personlige samtaler og en tilføjelse af værdispørgsmål i statsborgerskabstesten.

Troels Lund Poulsen og Morten Dahlin


Helt konkret vil vi ændre ansøgningsprocessen for statsborgerskab, så den fremover skal indeholde motiverede ansøgninger, personlige samtaler og en tilføjelse af værdispørgsmål i statsborgerskabstesten.

Det skal sikre, at vi ikke giver statsborgerskab til nogle mennesker, der aktivt vil bruge statsborgerskab til at kæmpe imod vores folkestyre og vores grundlæggende værdier.

For hvis vi skal sikre, at Danmark i fremtiden bygger på de samme fundamentale værdier som i dag, så er det nødvendigt, at udlændinge, der får dansk statsborgerskab, rent faktisk har taget Danmark til sig.

Og hvis man gør det og samtidig taler dansk, forsørger sig selv og har en ren straffeattest, så skal man være hjertelig velkommen i det danske fællesskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Mandagens coronatal: Snart har hver 10. fået første vaccine - bare ikke i Horsens Kommune

Erhverv For abonnenter

Horsens-virksomhed med eksplosiv vækst: Udvider med nyt højlager for tredje gang på to år

Annonce