Annonce
Horsens

Det boomer med børn: Skole går fra to til tre spor

Lundskolen skal nu gå fra to til tre spor. Arkivfoto

Det boomer med børn i Lund. Og der er efterhånden så mange i skolealderen, at skolen ikke længere kan følge med. Så nu skal to spor laves til tre.

Annonce

Lund: I skoleåret 2018/2019 har Lundskolen mere end 470 elever med to klasser på hver årgang. Det giver i gennemsnit over 23 elever i hver klasse, og om få år rammer flere klasser 28 elever, som er Folkeskolelovens højeste antal elever i en klasse. Så nu skal der nye lokaler til at rumme de mage børn.

- Der kommer flere og flere børn i Lund. Det kan vi se på daginstitutionerne, og de børn skal jo i skole en dag, så byrådet har, som en del af budgetaftalen for 2019, besluttet, at der skal ske en ud- og ombygning af Lundskolen, fortæller formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Lone Ørsted (S).

Ifølge befolkningsprognosen vil elevtallet på Lundskolen blive ved med at stige støt de næste mange år. Det betyder, at der i skoleåret 2024/2025 er over 600 børn på skolen og dermed tre klasser på ni ud af 10 klassetrin. Men allerede i skoleåret 2021/22 bliver det nødvendigt at lave tre spor på nogle klassetrin, og derfor skal udvidelsen i gang nu.

- Skolen skal både udvides og renoveres. Vi har en ældre bygningsmasse, som ikke er tidssvarende, og på skolens udeareal ligger en fredet stenaldergravhøj, hvor vi ikke kan bygge. Men nu skal opgaven sendes i forprojektering, og så ser vi frem til at få nogle gode bud på, hvordan man kan løse opgaven bedst muligt, lyder det fra Jette Stencel, økonomi- og administrationschef at Horsens Kommune.

Der kommer flere og flere børn i Lund. Det kan vi se på daginstitutionerne, og de børn skal jo i skole en dag, så byrådet har, som en del af budgetaftalen for 2019, besluttet, at der skal ske en ud- og ombygning af Lundskolen

Lone Ørsted (S) formand for børne- og uddannelsesudvalget, Horsens Kommune
Annonce

En moderne skole

Lundskolens bygninger er opført af flere omgange. De nyeste er bygget omkring år 2000, mens de ældste bygninger er fra starten af 1900-tallet og derfor ikke tilpasset nutidens unge - men det bliver de nu.

- Det er sket meget siden dengang, og børnene arbejder på helt andre måder i dag. De bryder klasserne op og arbejder i selvstændige grupper og på tværs, og det stiller helt andre krav til rammerne, forklarer Lone ørsted.

For at få plads til de mange børn og samtidig tage højde for både gravhøj og nye og gamle bygninger, skal dele af den eksisterende skole rives ned, og der skal opføres en ny bygning i flere etager. På den måde kommer der flere klasselokaler, og de eksisterende faglokaler får også en tur.

- Den nye skole er ikke bare bygninger. Der skal være gode pædagogiske læringsmiljøer for børnene, slår Lone Ørsted fast.

Det er planen, at opgaven kommer i udbud inden sommerferien. Selve byggeriet kan så gå i gang til efteråret.

Hvis alt går efter planen, står nybyggeriet færdigt i 2021

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce