Annonce
Odder

Det bliver sjovt: Centralhotellet skal sprudle med liv

Hvis der kommer liv og glade dage på hotellet, så smitter det af på resten af midtbyen og butikkerne. Derfor håber projektleder Louise Holmegaard Madsen på, at der kommer til at ske en masse på hotellet. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Den nye ejer har sagt ja til at prøve den historiske bygnings muligheder af resten af året. Specielt i september og oktober bliver der noget at komme efter.

Odder: Efter sommerferien skal der være liv og glade dage på Centralhotellet. Kommunen har netop lavet en lejeaftale med hotellets nye ejer. Aftalen gælder resten af året, og nu skal der puttes aktiviteter ind i kalenderen - der har nemlig været alt for stille i hotelbygningen længe.

- Der har været corona i flere omgange, og så kom der lige pludselig et ejerskifte. Men nu går vi i gang. Det bliver sjovt, intenst og spændende. Timingen er god, flere er begyndt at bruge byen, og jeg glæder mig rigtigt meget, siger Louise Holmegaard.

Hun er kommunens projektleder på arbejdet med at skabe mere liv i midtbyen, og netop hotellet skal summe af liv resten af året. Der er lagt flere planer for, hvad der skal ske.

Annonce

For det første skal der igen gang i de foreninger og frivillige, der tidligere har lavet aktiviteter. Her har været alt fra baby- og brætspilscafé over kultursalon til håndarbejdsaftener, og Louise Holmegaard håber at få foreningerne tilbage.

Desuden skal hun selv sammen med kommunens kulturchef, Niels Christian Simmelsgaard, og ungdomsskoleleder, Jakob Klode, jævnligt sidde i et kontor på hotellet.

Ny ejer har overtaget

- Vi fordeler kontoret lidt mellem os. Jeg har ikke en køreplan for det, men vi bliver mere tilgængelige, siger Louise Holmegaard.


Det bliver sjovt, intenst og spændende.

Louise Holmegaard, projektleder


Kommunen havde sammen med den tidligere ejer søsat et projekt, der skulle teste, om det er muligt at skabe liv og aktiviteter, som kan få fonde til at putte penge i Centralhotellet. Det skulle blandt andet ske ved at prøve at lave forskellige arrangementer og tiltag, de såkaldt afprøvninger. Men coronarestriktioner og ejerskiftet har ført til, at det arbejde har stået stille.

- Den nye ejer har overtaget forpligtelserne i forbindelse med at lave et forprojekt sammen med os og Realdania. Vi er begejstrede for, at vi nu kan komme i gang med at undersøge nye samarbejder og bymidtefunktioner, der kan trives side om side, siger Louise Holmegaard.

Det betyder, at der i september og oktober kommer knald på afprøvningerne på hotellet. Foruden biblioteket har Ungdomsskolen og Odder Musikskole booket sig ind, og børnene kan se frem til Skraldebangkoncerter. Der er også planlagt et par kultursaloner i hotellets gamle teatersal for det voksne publikum.

Annonce

Private kan leje sig ind

Allerede i august bliver der holdt et par arrangementer med Verdensmåls-tema, som inddrager Torvet og hotellet, og der er også en kunstudstilling på vej.

Aftalen med den nye ejer betyder, at foreninger og andre med et foreningslignende formål gratis kan låne hotellokalerne. Private skal lave en lejeaftale, hvis de gerne vil bruge stedet, og her kan Louise Holmegaard formidle kontakt til ejeren Kim Uno Mogensen.

Hvis nogle af avisens læsere har lyst at lave noget på hotellet, skal de kontakte projektlederen på mail: louise.holmegaard@odder.dk. Det såkaldte Bymidteforum har sin egen side på Odder.dk, og her er også en kalender, hvor man kan se de planlagte arrangementer.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

Omfattende aktion er slut efter fire timer: Mand forskansede sig i hus - politiet ledte efter skydevåben

Horsens

45 smittede på én skole på tre uger: Anbefalingerne virker, og vi går ikke længere på samme måde i panik, men tager det som det kommer

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odder

Odder midtby undgik oversvømmelse: Ny dæmning holdt på vandet

Horsens For abonnenter

DF'er topper listen: Se hvad Horsens-politikerne tjener på deres byrådsarbejde

Horsens

Brandvæsenet tilkaldt til brand i silo - men flammerne havde en helt naturlig forklaring

Annonce