Annonce
Horsens

Det begynder at knibe for forsamlingshusene: Nu kommer kommunen til undsætning

Nedlukningen har været hård for flere af kommunens forsamlingshuse. Nu er der snart udsigt til genåbning. Her er det banko i Tvingstrup Forsamlingshus. Foto: Benny F. Nielsen
Plan- og miljøudvalget har besluttet at fremrykke næste års tilskud til kommunens forsamlingshuse.

Horsens: Syv ud af kommunens 27 forsamlingshuse kan for alvor mærke konsekvenserne af coronanedlukningen, mens 10 forsamlingshuse endnu ikke for alvor er ramt på økonomien.

Det fremgår af en rapport udarbejdet af Horsens kommune efter anmodning fra plan- og miljøudvalget.

Det var formand for oplandsudvalget Jørgen Korshøj (V), der over for plan- og miljøudvalget foreslog, at kommunen skulle undersøge, hvordan forsamlingshusenes økonomi ser ud efter coronanedlukningen.

Annonce

Tirsdag fremlagde forvaltningen rapporten, der viser at flere forsamlingshuse begynder at have det svært.

- Det var både positiv læsning og negativ læsning, konkluderer Jørgen Korshøj.

Hvor hårdt ramt er forsamlingshusene?

  • Manglende indtægter: 10 ud af 25
  • Problematisk: 8 ud af 25
  • Presset: 5 ud af 25
  • Hårdt presset: 2 ud af 25

Der er i alt 27 forsamlingshuse i kommunen. To deltog ikke i undersøgelsen

De syv hårdest ramte forsamlingshuse har angivet, at man er i tvivl om, om man er i stand til at betale regninger til næste år, eller at kassen er tom.

På den baggrund har plan- og miljøudvalget besluttet at give kommunens forsamlingshuse en hjælpende hånd.

Fremrykker tilskud

Udvalget har besluttet at fremrykke midler til forsamlingshusene fra 2022 til 2021, hvis forsamlingshusene selv ønsker at gøre brug af det.

- Vores forsamlingshuse er af forskellig størrelse, og nogle har brug for penge, og nogle har ikke. Vi kan læse af undersøgelsen, at mange af forsamlingshusene kan holde skindet på næsen, men så udsætter man f.eks. planlagt renoveringsarbejde, og vi, der er parcelhusejere, vi ved jo godt, hvad det betyder at udsætte vedligeholdelse. Det bliver bygningen ikke bedre af, og så bliver regningen måske større. Det er også vigtigt, at vi har nogle forsamlingshuse, der har en vedligeholdelsesstandard, så folk også vil komme der efterfølgende, siger Jørgen Korshøj.

I 2021 er der budgetteret med ca. 750.000 kr., der fordeles ligeligt til alle forsamlingshusene. Hvert forsamlingshus får således omkring 29.000 kr. udbetalt årligt. Med den nye vedtagelse kan forsamlingshusene få udbetalt beløbet på 29.000 kr. for 2022.

- Det er frivilligt, om man vil tage imod tilskuddet, for vi kan se ud af undersøgelsen, at der er forsamlingshuse, der er mere pressede end andre. Nu må vi se, hvor mange der vil tage imod muligheden for pengene. Når vi skal forhandle budget til efteråret, skal vi se på, hvor meget forsamlingshusene skal have i 2022 , siger Jørgen Korshøj.


Det er frivilligt, om man vil tage imod tilskuddet, for vi kan se ud af undersøgelsen, at der er forsamlingshuse, der er mere pressede end andre.

Jørgen Korshøj (V), oplandsudvalget
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet har anholdt to og jagter flere: Bankede 20-årig og smed ham i bagagerummet, inden de kørte galt

Annonce