Annonce
Horsens

Designerstole på ladet afslørede hæler i håndværkerbil

Det vakte lørdag eftermiddag politiets mistanke, da en håndværkerbil kom kørende med fire designerstole på ladet. Føreren, en 26-årig mand fra Vejle, har erkendt, at det var hælervarer, og at hans plan var at sælge stolene videre. Arkivfoto

Horsens: Fire designerstole på ladet af en håndværkerbil vakte politiets nysgerrighed, da en patrulje lørdag kl. 16.45 spottede bilen på Silkeborgvej, umiddelbart inden den kørte på E45 ved Lund.

Det særprægede syn fik en patrulje til at standse bilen.

Betjentene tog en snak med den 26-årige mand fra Vejle, der sad bag rattet, og han havde visse problemer med at redegøre for, hvor stolene stammede fra.

- Han endte med at erkende, at han havde erhvervet sig stolene som følge af hæleri, og at han ville sælge dem videre, fortæller politikommissær Jesper Christensen, Sydøstjyllands Politi, der ikke har nærmere oplysninger om, hvilken type stole der er tale om.

Den 26-årige har ikke ønsket at fortælle politiet, hvor han har købt stolene.

Annonce

Politi fandt narko i bilen

Manden blev anholdt og sigtet for hæleri, hvilket han erkendte.

I forbindelse med anholdelsen blev han visiteret og fundet i besiddelse af 1,5 gram amfetamin, nogle ecstasy-piller og nogle andre piller, der skal identificeres.

- Han er derfor også sigtet for lov om euforiserende stoffer, og det har han også erkendt, siger Jesper Christensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Alt om weekendens seriefodbold

Læserbrev

DBU-folk reagerer: Besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse - sunde og raske borgere er en god forretning

Læserbrev: Er frivilligheden og foreningslivet bare en udgift eller en vigtig og værdiskabende faktor for en kommune? Det spørgsmål trænger sig på, når man med bekymring kan læse, at Fredericia Kommune bl.a. har planer om at spare en halv mio. kr. væk på "udendørs idrætsanlæg" på det kommende budget. Det vil konkret betyde, at fodboldklubbernes frivillige frem over selv skal ud at slå græs og kridte baner op - oveni alle de mange andre opgaver, som dagligt skal løses i en forening. I Trelde GI’s fodboldafdeling er der nervøsitet for, at man som en konsekvens må lukke hold og sende spillere til andre klubber. Yderste konsekvens er at lukke hele fodboldafdelingen. Hvis det sker, vil der kun være seks fodboldklubber tilbage i Fredericia Kommune, der allerede ligger utroligt lavt i antal, når man sammenligner med kommuner med ca. samme indbyggertal. Og så er det desværre en kendsgerning, at Fredericia Kommune i forvejen er et af steder i Jylland, hvor der er færrest aktive fodboldspillere set i forhold til indbyggertallet. Kun på Samsø er tallet lavere. Der er med andre ord rigtig mange faktorer, der peger på, at der er behov for investeringer i breddefodbolden og foreningslivet i Fredericia. Ikke besparelser og nedskæringer. Og foreningslivet og frivilligheden er altså ikke en unødvendig luksus. Det er tværtimod en motor til at skabe sundhed, tryghed og fællesskab i ethvert lokalsamfund. En undersøgelse fra Damvad Analytics viser faktisk, at de frivillige timer, der bruges i fodboldklubberne, medfører mellem 400 mio. kr. og 1,1 mia. kr. i besparelser årligt for det danske samfund, bl.a. på grund af færre sygedage. Derfor håber vi, at kommunalpolitikerne vil se midlerne til et stærkt foreningsliv og velfungerende fodboldklubber som en investering i kommunens samlede trivsel og råstyrke. Sunde og raske borgere er en god forretning - også for kommunen. Det er heller ingen hemmelighed, at mange potentielle tilflyttere, i særdeleshed børnefamilier, vægter et godt foreningsliv som en afgørende faktor for valg af bopæl. Netop en udfordring, som aktuelt italesættes af politikerne i Fredericia. Mon besparelser på foreningslivet vil stimulere tiltrækningskraften på nye indbyggere? I DBU er vi altid åbne for dialog med kommunerne omkring fodboldens udvikling, og hvad vi kan bidrage med. Vi er er også indforståede med, at økonomien for kommunerne er en kompleks sag, men vi vil argumentere for, at besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse på både kort og langt sigt. Foreningslivet er ikke noget, der bare er der. Det kræver prioritering. For de frivillige har altså nok at lave. Og de gør en kæmpe forskel. Også i Fredericia.

Annonce