Annonce
Horsens

Designerstole på ladet afslørede hæler i håndværkerbil

Det vakte lørdag eftermiddag politiets mistanke, da en håndværkerbil kom kørende med fire designerstole på ladet. Føreren, en 26-årig mand fra Vejle, har erkendt, at det var hælervarer, og at hans plan var at sælge stolene videre. Arkivfoto

Horsens: Fire designerstole på ladet af en håndværkerbil vakte politiets nysgerrighed, da en patrulje lørdag kl. 16.45 spottede bilen på Silkeborgvej, umiddelbart inden den kørte på E45 ved Lund.

Det særprægede syn fik en patrulje til at standse bilen.

Betjentene tog en snak med den 26-årige mand fra Vejle, der sad bag rattet, og han havde visse problemer med at redegøre for, hvor stolene stammede fra.

- Han endte med at erkende, at han havde erhvervet sig stolene som følge af hæleri, og at han ville sælge dem videre, fortæller politikommissær Jesper Christensen, Sydøstjyllands Politi, der ikke har nærmere oplysninger om, hvilken type stole der er tale om.

Den 26-årige har ikke ønsket at fortælle politiet, hvor han har købt stolene.

Annonce

Politi fandt narko i bilen

Manden blev anholdt og sigtet for hæleri, hvilket han erkendte.

I forbindelse med anholdelsen blev han visiteret og fundet i besiddelse af 1,5 gram amfetamin, nogle ecstasy-piller og nogle andre piller, der skal identificeres.

- Han er derfor også sigtet for lov om euforiserende stoffer, og det har han også erkendt, siger Jesper Christensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Brædstrup bobler efter 10 flade år

Der var engang... at Brædstrup var en driftig by med eget sygehus, eget rådhus og kommune, egen ret, masser af butikker, travle virksomheder og aktivt foreningsliv. Borgerne var med god grund stolte af deres by. Men så ramte centraliseringens bølge med voldsom kraft. 1. januar 2007 trådte kommunalreformen i kraft og efterlod Brædstrup som en del af Horsens Kommune. Tilbage i det lokale rådhus var kun en ensom borgerservice-afdeling. Samme år blev Retten i Brædstrup nedlagt og lagt ind under Horsens. Tinghuset blev rømmet, og både retsmøder og ansatte forsvandt. To år senere var det Brædstrup Sygehus, der blev ramt. De almindelige sygehusafdelinger lukkede, og i det store bygningskompleks, som i sin glansperiode var arbejdsplads for 200, er nu blot et livstilscenter. For Brædstrup var centraliseringen en mavepuster af rang. Byen ømmede sig og havde mere end svært ved at rumme sætningen "lagt ind under Horsens". Selvfølelsen kom under pres, og i 10 flade år talte byens borgere meget om mistet storhed og om, hvordan alt for meget gik deres næse forbi - og hvor synd det var for dem og byen. Det hjalp lidt, da Brædstrup blev udpeget som hjemsted for et nybygget hospice, der åbnede i 2015. Men det store skub kom først, da Horsens Kommune i 2017 besluttede at bruge 18 millioner kroner på en områdefornyelse. Lokale, driftige erhvervsfolk fulgte kort efter trop og besluttede at kaste penge og gode ideer ind i en række projekter. I dag bobler Brædstrup af byggeplaner. Og al selvmedlidenhed var udvisket, da DLG for kort tid siden besluttede at bygge ud for 100-200 millioner kroner. Investeringerne har givet ny selvtillid og tro på fremtiden. Forhåbentlig kan det omsættes til, at Brædstrup i næste step lykkes med at få løftet bymidten og de forfaldne ejendomme, der præger den. En udvikling, der allerede er i gang. Energi Midts forladte bygninger i centrum erstattes af et boligområde, og på grunden, hvor den nedslidte Brædstrup Kro tidligere stod, er håndværkerne i fuld gang, også med boliger. Så jo, nu bobler det i Brædstrup igen.

Erhverv

Hushandler er steget med mere end 100 procent: Skanderborg, Hedensted og Horsens topper boligstatistik

Annonce