Annonce
Erhverv

Designere er klar til juletræet

Christina Christensen og Andreas Normann kan gode lide at lave tingene i hånden, før de flyttes ind i computeren. Foto: Morten Pape
Odder - Der hører sange til en god familiejuleaften. Derfor er et sanghæfte blevet det første projekt for Fridajohs Design Studio, som holder til på Rørthvej.

Her bor en lille familie, som godt kan lide at holde jul. Og familien er ofte stødt på samme problem, som mange oplever, når de skal gå rundt om juletræet og synge.

- Alle siger det samme. De har tre forskellige hæfter, som der ikke står de samme sange i, fortæller Christina Christensen.

Hun er gift med Andreas Normann, og parret har sammen Lilje Normann Christensen på seks år og Isak Normann Christensen på tre og et halvt år.
Æstetikken går i retning af enkelt design. Foto: Morten Pape

Passer ikke sammen

- Sidste år var første gang, vi holdt jul her, og vi var seks voksne og to børn. Jeg kunne ikke finde sanghæfter, der passede sammen, så jeg endte med at lave nogle selv. Siden har jeg fået eget firma, så i år har jeg lavet et rigtigt sanghæfte, siger Christina Christensen.

Hæftet har fået titlen "Julestund", det indeholder 24 sange og salmer samt juleevangeliet, og det bliver sat til salg 1. november, så andre familier også kan få glæde af det.

- Juleevangeliet er en del af julen, og når det er med i hæftet, så er det nemt. Så skal man heller ikke finde den store bibel frem, siger Christina Christensen.
Designfirmaet holder til hjemme hos ægteparret, der fra 1. december begge arbejder fuldtids i Johsfrida Design Studio. Foto: Morten Pape
Annonce

Fulgte drømmen

Familien flyttede for halvandet år siden fra Odense til Odder, men både mor og far er vestjyder. De fik arbejde i Jylland, og for et halvt års tid siden skippede Christina Christensen sit job i Ikast for at forfølge en gammel drøm om at blive selvstændig.

Hun får snart selskab af sin mand. Han har haft et fuldtidsjob, men gik på deltid og arbejdede lidt for sig selv. Det gik så godt, at han fik mod på mere.

- Fra 1. december er vi begge på fuld tid i vores eget firma. Jeg har også kontakter i Aarhus, så jeg kan sidde deroppe nogle dage om ugen. Og selv om vi kun er os to, så spænder vi vidt, siger Andreas Normann.

Det lille designfirma vil stå på to ben. Det ene er de kunstneriske og designprægede projekter som f.eks. "Julestund", som firmaet selv laver og sælger. Det andet ben er at løse opgaver for kunder.
Annonce

Netværk giver opgaver

Parret er i gang med at lave en forretningsplan, og den skal baseres på, at de kommer ud og snakker med folk og netværker.

Navnet Fridajohs er en sammenskrivning af Christinas bedsteforældres navne.Det er dem, der har givet inspiration til sjælen i firmaet.

- De var landmænd med tid til det nære og tid til at prioritere deres familie. Det giver en dejlig fleksibilitet at være selvstændig, når man har børn. Vi kan jo arbejde, når de er lagt i seng, siger parret.

Æstetikken i deres design går i retning af det enkle og nordiske, og de går også op i materialer, kvalitet og bæredygtighed.
Annonce

Det nye buzz-ord

- Der er sket et generationsskifte. Bæredygtighed er et buzzord i vores generation, og der skal meget mere mening i de ting, vi laver. For os handler bæredygtighed ikke kun om materialerne. Man skal også behandle leverandører og kunder ordentligt og sige fra, hvis de ikke gør det. Det er på vej, at man vil prioritere de nære ting mere end karrieren. Det kræver, at man sætter sit budget efter det, siger Andreas Normann.

Det viser familiens bil ude foran huset, en VW Up. Bilen blev købt ved den seneste familieforøgelse.

- Vi tænkte: den kan vi da ikke være i, når vi får et barn mere. Men det kunne vi godt, siger Andreas Normann.

- Der var vi også lidt miljø- og benzinbevidste, tilføjer Christina Christensen.
Annonce

Laver egne projekter

Parret frygter ikke, at det bliver svært at finde arbejde til deres designvirksomhed.

- Lige nu er jeg i gang med at lave et katalog for Nordal, og jeg har nogle designprojekter, jeg er i gang med. Og et lille kunstprojekt, fortæller Christina Christensen, der i disse dage glæder sig som et barn glæder sig til juleaften.

Om et par dage ankommer den færdige udgave af julehæftet, som i tråd med firmaets filosofi er trykt på miljøvenligt papir af høj kvalitet, så det kan bruges jul efter jul.

"Julestund" kan bl.a. købes på www.fridajohs.com og på www.julestund.dk, hvor man også kan se en forhandlerliste.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet har anholdt to og jagter flere: Bankede 20-årig og smed ham i bagagerummet, inden de kørte galt

Annonce