Annonce
Livsstil

Boganmeldelse: Designer af elegant højtids-strik til påsken gør det igen

Det er ikke sikkert, de små lomme-harer får lov at blive pakket væk efter påske, hvis der er småbørn i huset. Foto: Thea Rytter
Thea Rytter, som i efteråret udgav en bog om julestrik, har i foråret fulgt den op med en smuk samling strikket påskepynt.

Designet og opskrifterne er lige så enkelt, ukunstlet og lige til at forstå som titlen i ”Strikket påskepynt”. Den er en værdig arvtager efter ”Strikket julepynt,” som forfatteren udgav i efteråret.

Thea Rytters design er enkelt og yndigt. Projekter, som kan laves af små mængder restgarn på relativt få timer, ligner dyre anskaffelser fra luksuriøse livsstilsbutikker.

Bogen indeholder blandt andet opskrifter på æg, fjer, minihøns og søde små kaniner.

Desuden giver Thea Rytter en spændende udfordring, der vil være ny for mange strikkere, med tre opskrifter på macrame-projekter, herunder fjer, en lille fugl af rester og en drømmefanger.

Nogle af opskrifterne er hurtige, små projekter. Den tid, det tager at strikke de fine, små vintergækker eller de elegante strukturstrikkede fjer, skal formentlig tælles i minutter.

Pr-foto

Her er også lidt mere tidskrævende opskrifter som simpelt konstruerede, men ualmindeligt indtagende små hare-bamser eller fine Faberge-inspirerede æg med elegante broderier.

I bogen om julepynt savnede jeg instruktion til de broderede julekugler. Der er grundig foto-instruktion på et par af broderierne i ”Strikket påskepynt”, og det er en stor forbedring.

Annonce

Kræver præcision

Thea Rytters formidlingsstil er tydeligt forklarende. Hun skærer instruktionerne ud i pap og fortæller pind for pind eller omgang for omgang, hvad der skal ske.

Det betyder, at langt de fleste kan være med, men som begynder må man ikke forvente resultater, der kan måle sig med bogens smukke fotografier.Blade og fjer i naturen er jo heller ikke strengt symmetriske, og ingen nænner vel at se skævt til en lille påskehare, bare fordi snuden er lidt skæv

Fra artiklen
Jo mindre tingeltangel, jo større præcision kræver det at få et smukt resultat. En ujævn maske eller en skæv syning står tydeligere frem, når den ikke er overdækket af flæser, perler eller glimmer.

I julebogen var det naturtro svampe, der blev min personlige favorit. I påskebogen er jeg især faldet for de enkle, men realistiske vintergækker. Foto: Thea Rytter

Men hvis man sørger for at holde sine forventninger på et realistisk niveau, skal det på ingen måde være en hindring for at finde resterne frem og pynte huset med påskestrik. Blade og fjer i naturen er jo heller ikke strengt symmetriske, og ingen nænner vel at se skævt til en lille påskehare, bare fordi snuden er lidt skæv.

Annonce

”Strikket påskepynt”

Af Thea Rytter, 76 sider.

Forlag: Turbine.

Vejledende udsalgspris: 199,95 kroner.

Er udkommet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Billetkrav, indhegning og mange tusind færre gæster i år

Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Erhverv For abonnenter

God for 1,9 milliarder: Så meget tjente Michael Mortensen i 2020

Annonce