Annonce
Sport

Derfor er HIC ekstra hårdt ramt: Coronaaflysninger hærger kalenderen hos HIC, der har fået kampe på stribe udskudt, flyttet og afblæst på ny i sidste sekund

Seneste Horsens IC-kamp var helt tilbage i midten af december. Siden har holdet fået aflyst og udskudt kampe 29. december, 5. januar, 11. januar, men yderligere to opgør hænger i en tynd tråd. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Én kamp er afblæst for tredje gang. To andre er allerede blevet udskudt efter nytår. Horsens IC og Basketligaen befinder sig ligesom resten af sportsdanmark i et sandt kalenderhelvede på grund af coronasmitte og ligger ifølge HIC-formand "halvt underdrejet".

Horsens: HIC måtte kort før nytår opgive at spille kalenderårets sidste kamp mod Team FOG Næstved, da én spiller og flere stabsmedlemmer i Horsens-klubben blev testet positive for Covid-19 efter fridage over julen.

Siden er også holdets kamp mod BK Amager 5. januar blevet aflyst, ligesom at søndagens pokalkvartfinale mod Team FOG Næstved er i overhængende fare.

Horsens IC's formand, Lennart Jensen, bekræfter, at det blandt andet skyldes yderligere smittetilfælde i klubben.

Annonce

- Vi ligger halvt underdrejet, siger han og fortæller, at fire spillere er testet positiv siden nytår.

Den omtalte BK Amager-kamp har allerede levet en yderst omtumlet tilværelse indtil videre:

Oprindelig var den programsat til at skulle afvikles først i december, men blev aflyst på grund af corona hos sjællænderne. Den blev siden skubbet til først 5. januar, så 11. januar og er nu udskudt for tredje gang. BK Amager har ifølge HIC-formanden ti-elleve spillere med smitte.

- Positiv-testede skal sidde ude i to uger, og for vores vedkommende forventer jeg, at de senest smittede er klar igen fra 18. januar, siger Lennart Jensen.

Reglerne i Basketligaen dikterer desuden, at kampene skal afvikles, hvis holdene hver især kan stille fem spillere - medmindre klubberne bliver enige om at udskyde.

- Problematikken er, at spillerne bor sammen

Den anden gang i denne sæson, at Horsens IC har fået besøg af den smitsomme virus, der hærger sportsdanmark i øjeblikket. Også i november var én spiller smittet.

Spillere i karantæne sætter selvsagt træning og det sportslig niveau tilbage, og Lennart Jensen beskriver coronatilfældene som en understregning af, at tingene ikke er gået HIC's vej den her sæson.

- Problematikken er, at spillerne bor sammen. Vi har seks, der bor to og to lige nu, og det giver en-to ekstra, som er fanget i isolation som nærkontakter, siger han.

Formanden er til gengæld ikke bekymret for et eventuelt tæt kampprogram, såfremt de udskudte kampe hober sig op senere på sæsonen.

- Så må vi gøre, som vi har gjort før og spille back-to-back-kampe. Vi er jo vant til at spille mandag-torsdag flere uger i streg, når vi er i slutspillet.

Lennart Jensen forventer senere fredag at have en afklaring på, hvorvidt pokalkvartfinalen skal afvikles som planlagt. Bliver den ikke det, er næste Horsens IC-kamp 16. januar mod Værløse Blue Hawks.

Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Horsens For abonnenter

Stor jordhandel sender årelange forberedelser til nyt boligområde i papirkurven

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

USA slår alarm: Rusland kan angribe Ukraine når som helst

Brev fra Borgen For abonnenter

Flot balance mellem det højtidelige og det folkelige: Dronningen fortjener at blive fejret

Horsens

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Erhverv

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

Hedensted For abonnenter

65-årige Allan er veteran i byrådet, men pakkedrenglageret: - Jeg er lige ved at tro, jeg er den yngste

Hedensted

To efterskoler er blevet væltet bagover af coronasmitte: Det eksploderede hen over weekenden

Annonce