Annonce
Horsens

Derfor er formspring er ideelt til mobning

horsens - Formspring har flere gange tidligere været i mediernes søgelys i forbindelse med internetmobning.

I udlandet er flere tragiske selvmord sat i forbindelse med formspring, hvor unge har taget deres eget liv i kølvandet på massiv mobning via formspring.

Formspring er et socialt internetmedie i stil med facebook og twitter, men det adskiller sig ved, at der stort set ikke er nogen privatindstillinger, og at brugerne kan skrive anonymt til hinanden - eller slet og ret vælge at oprette en anonym bruger, som HorsensSladder.

Læs alt om alle

Klikker man ind på formspring.me, får man hurtigt det indtryk, at man skal oprette sig som bruger for at få adgang til indholdet på sitet.

Dette omgås dog hurtigt ved en søgning på Google, fx på "HorsensSladder formspring".

Når man først har klikkes sig ind på en bruger på formspring ad denne bagvej, så kan man frit hoppe rundt mellem samtlige brugere af sitet.

Klikker man på en bruger, kan man klikke videre på brugerens "Followers" - der er i tråd med Twitters system og nærmeste pendant til facebooks "venner" - og herfra kan man klikke ind på de enkelte brugere og læse alt, hvad brugeren har spurgt om og svaret på.

Formspring er egentlig bygget op som en spørg og få svar-platform. Alle kan spørge alle om alt, og sloganet er da også "Ask me anything".

Anonyme mobbere

Formspring har gentagne gange været i mediernes søgelys i forbindelse med internetmobning.

Herhjemme er net-mobning.dk bekymret over formspring, og net-mobning.dk peger især på muligheden for at skrive anonymt til hinaden, som en årsag til at mobning opstår.

Hvor man på facebook og twitter altid vil kunne se, hvilken bruger der har postet indhold, så er det muligt på formspring at skrive helt anonymt til en anden bruger. Den mulighed har i grove sager i udlandet ført til decideret hetz mod enkeltbrugere.

Formspring er ifølge net-mobning.dk hastigt voksende herhjemme og appellerer primært til unge mennesker, tweens og teenagere.

Brugere som HorsensSladder ses over hele landet i skrivende stund, senest fik Vejle Amts Folkeblad lukket ned for en lignende bruger i Vejle, vejlesladderNu.
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce