Annonce
Horsens

Der var ikke plads i præstegården: Her blev menighedsrådsvalget et tilløbsstykke

Valgforsamlingen måtte flyttes fra præstegården til Østbirk Kirke. Arkivfoto: Martin Ravn
Der var 11, der stillede op, og der var 114 deltagere ved tirsdagens menighedsrådsforsamling i Østbirk.
Annonce

Østbirk: Det blev et decideret tilløbsstykke, da der tirsdag skulle vælges liste til menighedsrådet for de kommende fire år i Østbirk.

Faktisk kom der så mange, at valghandlingen i hast måtte flyttes fra præstegården til kirken, hvor det var muligt at forsamle folk og samtidig holde en hensigtsmæssig coronaafstand.

114 mødte op, og det gør Østbirk til en suveræn nummer ét på listen over deltagere ved valgarrangementerne i Horsens Provsti.

Sognepræst Lone Buhl er begejstret for interessen.

- Uanset hvad folk har stemt, så er jeg utrolig glad for sådan et fremmøde. Det viser, at folk virkelig interesserer sig for kirken, og det viser, at man har en eller anden form for kærlighed for folkekirken. Det er skønt, at der er så mange, der kommer og som vil være med til at gøre deres indflydelse gældende. Det betyder, at man ikke er ligeglad med folkekirken, siger Lone Buhl Pedersen.


Det er skønt, at der er så mange, der kommer og som vil være med til at gøre deres indflydelse gældende. Det betyder, at man ikke er ligeglad med folkekirken.

Lone Buhl Pedersen, sognepræst


Annonce

Mange opstillede

Udover de mange fremmødte var der også stor interesse for at stille op til valget, og det betød kampvalg.

- Når der er mange, der stiller op, er der også mange, der kommer og stemmer. Der var ti, der inden starten på mødet havde tilkendegivet, at de gerne ville stille op. Og så kom der en ekstra på selve dagen. Og det er lige netop helt i demokratiets ånd, at man kan stille op lige til det sidste. Resultatet blev en fantastisk kombination af tre gamle og fire nye på listen til menighedsrådet. Det er en rigtig fin kombination, siger Lone Buhl Pedersen.

Østbirk menighedsråd

Marianne Krogh

Jørgen Døssing Jepsen

Joan Kattrup Brok

Anne Sørensen

Henriette Gadeberg

Maj Britt Landbo

Aage Sørensen

Stedfortrædere:

Jens Martin Grove

Rene Rose Christensen

Med 11 opstillede og kun syv pladser betød det, at fire ikke opnåede valg - herunder den mangeårige formand for menighedsrådet, Preben Egeholt. Der skal således findes en ny formand, når det nye menighedsråd senere bliver konstitueret.

- Faktisk er der stadig mulighed for, at der kan blive opstillet flere lister. Hvis det sker, skal der et valg til, understreger sognepræst Lone Buhl Pedersen, der glæder sig over den interesse for og omtale af menighedsrådsvalget, der har været rundt omkring i landet.

Det gamle menighedsråd fortsætter frem til 1. søndag i advent, hvor det nye kirkeår starter, og hvor det nye menighedsråd tager over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Udenrigsministeriet: Hele verden kan være lukket lige om lidt

Annonce