Annonce
Horsens

Der gemmer sig et stort stykke Berlin under presenningen

Gerda Louise og Frank Buchgraitz er klar til at præsentere en ny skulptur, som de har arbejdet på i et halvt års tid. Skulpturen har afsæt i de dele af Berlinmuren, som parret hentede til Danmark efter murens fald. PR-foto: Gerda Louise og Frank Buchgraitz
Annonce

Horsens: For cirka 30 år siden hakkede Gerda Louise og Frank Buchgraitz fra Horsens løs på Berlinmuren, da jerntæppet mellem Øst og Vest smuldrede. Nu får en del af muren nyt liv ved kunstnerparrets galleri i Horsens.

- Uden at afsløre for meget kan vi fortælle, at udgangspunktet for vores knap 2,5 meter høje kunstværk er en over 200 kg tung Berlinmur-sten, som vi selv har væltet og bragt til Horsens.

- Skulpturens titel og symbolik samt fortolkningsmuligheder må besøgende have til gode, indtil Peter Sørensen har trukket klædet af, lyder det fra parret forud for afsløringen, som Horsens borgmester Peter Sørensen (S) står for.

Den finder sted 10. oktober kl. 10.30 i parrets forhave ved Kunsthuset Gimle på Carolinelundsvej, hvor de i øvrigt tidligere har udstillet kunst med afsæt i murstykker fra Berlin. Sidste år i form af en mindeudstilling i 30-året for Murens fald.

- Vi er glade og stolte over at kunne bidrage til Horsens' mange kunstværker i det offentlige rum, forklarer parret, som bruger afsløringen som anledning til også åbne Kunsthuset Gimle, hvor man kan se en stribe nye værker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Løvbjerg-købmand: Mundbind vil gøre hverdagen mere tryg for personalet og kunderne

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

AC Horsens

Optimistisk angriber: Kjartan Finnbogason så de gamle AC Horsens-dyder

Annonce