Annonce
Debat

Der er travlt ved håndvasken, når praktikanten ene og alene får skylden for Sofies tragiske død

Isabella Kure. Privatfoto

Læserbrev: Sagen om den multihandicappede 20-årige kvinde Sofie Frydensbjerg Nielsen, der døde i et badekar på det kommunale bosted Bifrost i juni 2019, er særdeles tragisk.

Sagen efterlader et tomrum, da den kunne og burde være undgået.

Samtidig giver den tragiske hændelse også anledning til eftertanke. Efterspillet, hvori praktikanten netop er blevet dømt og alene gjort ansvarlig for hændelsesforløbet er uforståeligt.

Annonce

Praktikanten er i fredags blevet dømt for uagtsomt manddrab og skal samtidig betale 20 dagbøder à 300 kr.

Spørgsmålet her er ikke, om strafudmålingen til praktikanten er retfærdig, for det har Retten i Kolding allerede vurderet, men kan det være retfærdigt, at de ansvarshavende på bostedet ikke skal stå til ansvar for deres del i denne tragiske sag?

Om nogen bærer de vel det største ansvar, eftersom praktikanten burde have været under deres opsyn.

Hvordan kan en praktikant nogensinde sættes i en situation, hvor der er risiko for, at en beboers liv kan komme i fare?

Uagtet, hvor meget erfaring praktikanten har haft fra tidligere, så burde der vel alligevel være ført opsyn med hendes arbejde i kraft af, at hun netop ikke er færdiguddannet, og at hun dermed ikke besidder alle de fornødne kompetencer til at varetage den jobfunktion, som en færdiguddannet skal kunne.

Hvorfor er praktikanten i det hele taget alene med Sofie i al den tid?

Hvorfor er praktikanten blevet tildelt dette ansvar, når hun netop kun er praktikant?

Praktikantens forsvarsadvokat pegede på, at medarbejdere på Bifrost i årevis havde kendt til, at armaturet på det pågældende badeværelse var uhensigtsmæssigt at bruge. Ledelsen var ifølge vidneforklaringer blevet gjort opmærksom på dette, hvilket betyder, at armaturets fejl er blevet ignoreret af ledelsen.

Der er travlt ved håndvasken, når praktikanten ene og alene får skylden for Sofies tragiske død.


De ansvarshavende på Bifrost har svigtet Sofie og hendes familie. Dette burde og kunne for alt i verden have været undgået.

Isabella Kure


De ansvarshavende på Bifrost har svigtet Sofie og hendes familie. Dette burde og kunne for alt i verden have været undgået.

Praktikanten burde aldrig have været alene med Sofie i al den tid, og praktikanten burde aldrig være blevet tildelt et så stort ansvar - et ansvar for Sofies liv! - når praktikanten netop kun var en praktikant.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce