Annonce
Horsens

Der er ikke noget maks. på vasketøj i ny, privat vaskeordning

- De borgere, som er visiteret til at få hjælp til tøjvask, kan som udgangspunkt få vasket det tøj, som de har behov for, oplyser sundheds- og ældrechef Charlotte F. Gjørup. Arkivfoto
Den enkelte borger får fra start en sæk til otte kilo vasketøj. Er behovet større, justeres mængden uden beregning, siger sundheds- og ældrechef.
Annonce

Horsens: Der er ikke sat et maksimum på, hvor mange kilo vasketøj man kan få vasket i den nye ordning, som to private leverandører leverer efter 1. november.

Det oplyser sundhed- og ældrechef Charlotte F. Gjørup i en mail som respons på Tina Drescher Flinkers bekymring i torsdagens avis, hvor hun blandt andet peger på øgede udgifter til at få vasket sit tøj, efter at to private leverandører overtager opgaven for Horsens Kommune fra 1. november.

Tina Drescher Flinker har fået oplyst, at hun kan få vasket otte kilo tøj hver 14. dag i den nye, private ordning, som gælder borgere, der er visiteret til tøjvask. På egne og andre borgeres vegne bekymrede hun sig for ekstra regninger, hvis behovet for vask går ud over den mængde.

Tæller hustanden to, kunne man få vasket 12 kg.

Men den bekymring behøver hun ikke have. Mængden af vasketøj kan justeres efter behov.


Hvis der er et behov for at få vasket mere tøj end de otte eller 12 kg, så vil det blive tilrettet, og man vil kunne få en større vaskesæk.

Charlotte F. Gjørup, sundheds- og ældrechef


- Hvis der er et behov for at få vasket mere tøj end de otte eller 12 kg, så vil det blive tilrettet, og man vil kunne få en større vaskesæk. Borgerne skal altså ikke betale selv, hvis de har mere vasketøj end de otte kg eller 12 kg, oplyser sundheds- og ældrechefen.

Udgangspunktet er landet på henholdsvis otte og 12 kilo.

-  Det er erfaringen fra de to leverandører, De Forenede Dampvaskerier og Berendsen, at det er passende for langt den største del af målgruppen, oplyser sundheds- og ældrechef Charlotte F. Gjørup.

Annonce

Ekstra afhentninger

Er der individuelle behov som for eksempel våde lagener, kan der atter blive tale om en individuel vurdering, hvor der kan bestilles ekstra afhentning af tøj, oplyser chefen.

Hun tilføjer, at der også vil være borgere, som slet ikke er i målgruppen til en vaskeri-løsning, men i stedet har behov for at få tøjet vasket af hjemmeplejen.

- Det vil, som altid, bero på en individuel, konkret vurdering i forhold til borgernes behov, lyder det fra Charlotte F. Gjørup.

I dag er lige godt 900 borgere i Horsens Kommune visiteret til tøjvask, som klares af hjemmeplejen. Fra 1. november overgår opgaven til de to private vaskerier.

Målet med ændringen er at fjerne en opgave for social- og sundhedspersonalet for at sikre hænder til pleje og omsorg i en tid, hvor det er svært at rekruttere nok medarbejdere i den faggruppe. Desuden skønnes kommunen at kunne spare 1,2 millioner kroner ved den nye ordning. En besparelse, som ifølge erfaringer fra andre kommuner udløses af, at en del vælger den private vaskeordning fra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce