Annonce
Læserbrev

Der er ikke meget vagthund over ældrerådet i Horsens Kommune

Jeg har forståelse for, at ældre mennesker har brug for en lang middagslur. Men hvis ældrerådets medlemmer en dag skulle vågne op af dvaletilstanden, kunne det være, at institutionen blev den magtkritiker, som var hele meningen med ældrerådenes oprettelse i sin tid.
Annonce

Læserbrev: I Horsens Folkeblad 19. januar gør formanden for ældrerådet i Horsens Kommune, Niels Rasmussen, status over kommunens indsats for de ældre.

Ud fra 12-skalaen må man konstatere, at politikerne får et rent 12-tal af ældrerådets formand.

Kritisk vagthund er derfor ikke de ord, som først falder en ind, når tanken går mod ældrerådet.

Formanden bekendtgør med taknemmelighed, at "der er blevet lyttet til vores ønsker", og at han "ser frem til, at det gode samarbejde fortsætter".

Denne tandløse linje understreges mest bizart i Rasmussens rosende ord til et kommunalt "tilbud", som kun burde kalde på den hårdeste kritik fra ældrerådets side.

Der er tale om en såkaldt klippekortsordning, hvor de "allersvageste ældre" kan få "hjælp en halv time hver uge til aktiviteter efter eget valg". Og der er ikke tale om en trykfejl. En halv time om ugen!

Hvis en af disse meget svage ældre kunne tænke sig, at der var tid til andet end at sige goddag og farvel til den kommunale hjælper, inden denne er ude af døren igen, så kan vedkommende spare de halve timer sammen.

Den opsparing kan så blive til to timer hver anden måned!

Men det er ældrerådet godt tilfreds med...

Den forhenværende og anderledes kritisk agerende formand for ældrerådet, Grethe Nymark, har oven i købet gjort mig opmærksom på, at Horsens Kommune i årets budget har nedskåret klippekortsordningen fra tre kvarter om ugen til disse latterlige 30 minutter.

Alene den smålige mentalitet, som ligger bag en sådan beslutning, burde kalde på skarp kritik.

Niels Rasmussen udtrykker dog en enkelt bekymring, men desværre i en sætning, som er meningsløs. Ordene lyder således:

"En eventuel forkortet åbningstid i aktivitetscentrene kan medføre øget ensomhed, fordi den enkelte måske i stedet for at søge det sociale vil blive i eget hjem".

Det uforståelige i denne tilkendegivelse er ordet "eventuel". Der er nemlig - for over et år siden - allerede sket en indskrænkning i åbningstiderne.

Tidligere kunne de ældre købe morgenmad syv dage om ugen fra kl. 9. Nu åbnes der først kl. 10, og så kommer der selvfølgelig næsten ingen, da de jo skal spise middagsmad halvanden time senere - kl. 11.30.

Lørdag og søndag er der nu helt lukket for morgenmad, selvom enhver ved, at det er de dage, hvor enlige ældre føler sig mest ensomme.

Jeg har forståelse for, at ældre mennesker har brug for en lang middagslur. Men hvis ældrerådets medlemmer en dag skulle vågne op af dvaletilstanden, kunne det være, at institutionen blev den magtkritiker, som var hele meningen med ældrerådenes oprettelse i sin tid.

Bent Riis. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Løvbjerg-købmand: Mundbind vil gøre hverdagen mere tryg for personalet og kunderne

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

AC Horsens

Optimistisk angriber: Kjartan Finnbogason så de gamle AC Horsens-dyder

Annonce