Annonce
Debat

Der er en skjult dagsorden - men Europa skal IKKE være en forbundsrepublik

Torben Busk. Privatfoto

Læserbrev: Jeg er helt enig med Søren Gade, som er dansk medlem af Europa-Parlamentet. Europa skal ikke forvandles til en række stater uden nævneværdigt selvstyre. Vi skal ikke dirigeres af en fælles EU-regering. Men det er den vej, det kommer til at gå, hvis ikke vi sætter hælene i.

"Konferencen om Europas Fremtid", som skal finde sted i 2022, lyder jo helt uskyldig.

Men der er en skjult dagsorden. Taktstokken svinges nemlig af den politiske elite i Tyskland og Frankrig. De ønsker betydelig større centralisering og mere magt til EU-apparatet. De ønsker en føderation.

Sådan bør det ikke gå. Retningen skal være den stik modsatte. Naturligvis har vi brug for EU, men det er til at sikre fred og frihandel og facilitere dialogen mellem selvstændige europæiske nationer. Men heller ikke mere.

EU blander sig allerede i dag i ting, der burde være rene nationale anliggender eller blive besluttet gennem frie og individuelle aftaler mellem selvstændige nationer.


Hvis EU fortsat rager mere magt til sig, er der risiko for, at resultatet bliver et mere ustabilt Europa.


Hvis EU fortsat rager mere magt til sig, er der risiko for, at resultatet bliver et mere ustabilt Europa. EU har ikke og får sandsynligvis aldrig en fælles folkesjæl. Folkesjælen er nemlig gennem historien og stærke europæiske kulturer knyttet op på de enkelte nationer.

Hvis man besætter den nationale stolthed og sjæl, så går det for alvor galt. Jeg synes, historien klart dokumenterer dette.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Mandagens coronatal: Snart har hver 10. fået første vaccine - bare ikke i Horsens Kommune

Erhverv For abonnenter

Horsens-virksomhed med eksplosiv vækst: Udvider med nyt højlager for tredje gang på to år

Annonce