Annonce
Horsens

Der er brug for en ældrelov

Karina Adsbøl, Dansk Folkeparti.
Annonce

Læserbrev: De skjulte optagelser fra plejehjemmet Kongsgården i Aarhus viser et omsorgssvigt, der simpelthen ikke må finde sted i den danske ældrepleje. Desværre har noget lignende fundet sted på andre plejehjem og i andre kommuner. Senest i Randers Kommune har der været en lignende sag.

Det er rystende at se, denne nedværdigende behandling kan forekomme. Hvordan sikre vi en ældrepleje i top klasse? Hvordan forebygger vi som samfund at dette ikke sker fremadrettet?

Jeg tænker, at der er flere, der har et ansvar for at sikre ældre mennesker en værdig og omsorgsfuld behandling, der er det politiske ansvar, plejehjemsledernes ansvar, det personlige ansvar som ansat.

I Dansk Folkeparti ønsker vi derfor en ældrelov, der giver de ældre ret til selvbestemmelse. Vi ønsker blandt andet, at klippekortsordningen skal skrives ind i en ældrelov, så plejehjemsbeboere og hjemmehjælpsmodtagere selv kan vælge, hvilke aktiviteter de gerne vil til. Det burde være en selvfølge.

Vi ønsker også, at omsorg bliver skrevet ind i lovgivningen på ældreområdet, så vi sikrer, at ældre mennesker får ret til omsorg. Det burde også være en selvfølge.


I Dansk Folkeparti ønsker vi derfor en ældrelov, der giver de ældre ret til selvbestemmelse.

Karina Adsbøl


Vi ønsker endvidere, at ingen nattevagt skal gå alene og have 40 beboere at passe og se til. Vi ønsker derfor nationale standarder i forhold til normeringer. Vi ønsker et styrket uvildigt tilsyn på området, så ældre og deres pårørende får en direkte linje til Styrelsen for Patientsikkerhed, som de kan kontakte, hvis de er bekymrede for de forhold, der er på plejehjemmene. Midler skal øremærkes direkte til ældreområdet.

Der findes gudskelov rigtig mange dygtige medarbejdere i plejeomsorgssektoren, og jeg tror mange af dem også bliver hårdt ramt på deres faglige stolthed med disse grusomme eksempler, som vi har set, lad os også høre dem, hvad de mener, der er behov for. Som tidligere ansat i plejeomsorgssektoren, mener jeg, at man varetager et utroligt vigtigt erhverv, hvor empati og omsorg burde være en selvfølge.

For ellers skal man ikke arbejde for og med mennesker.

I Dansk Folkeparti, der ønsker vi en ældre- og omsorgspleje i topklasse, så derfor er der brug for handling nu. Og der er brug for en ældrelovgivning nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce