Annonce
Horsens

Der er behov for en debat om dette udvidelses-vanvid i Horsens

Poul Wagner Sørensen. Arkivfoto

Læserbrev: Horsens vokser og vokser - eller "vækster" og "vækster", som i den lokale politiske terminologi er den mest yndede beskrivelse af fænomenet.

Der bygges i et omfang, så man tror, det er løgn, hvor man let og uden blusel dispenserer fra gængse og hævdvundne bestemmelser om bebyggelsesgrader, hushøjder og lokalplaner.

Har man som jeg boet i byen i mange år, kan det indimellem være svært at følge med endsige forstå, hvad det er for en by, jeg nu bor i.

De fleste tænker måske ikke så meget over udviklingen - eller bliver endda en kende imponerede.

Tilsyneladende er der ingen med ansvar og politisk indflydelse, der spørger sig selv, hvor længe det her kan fortsætte, og hvor mange vi skal ende med at være her - eller om det at blive større og flere er det eneste succeskriterium.

Sandsynligvis er der flere horsensianere, der er bekymrede over udviklingen i en by under tvivlsom forvandling og under en ikke for klog forvaltning, som kunne finde behov for en debat om dette udvidelses-vanvid.

Annonce

Tilsyneladende er der ingen med ansvar og politisk indflydelse, der spørger sig selv, hvor længe det her kan fortsætte, og hvor mange vi skal ende med at være her - eller om det at blive større og flere er det eneste succeskriterium.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

AC Horsens For abonnenter

Tungt nederlag til AC Horsens: Mission overlevelse afhænger af tre ting

Annonce