Annonce
Læserbrev

Denne mærkværdige beslutning må være foretaget ved et skrivebord - det er farligt og meget uforsvarligt at køre 60 km/t dér

Jeg ved ikke, om det er politiet eller kommunen, der træffer disse beslutninger, men det er jo også lige meget, hvem der har gjort det, det er jo lige tåbeligt.

Læserbrev: På Bilsbækvej i Ørting er byskiltet blevet rykket 500 meter ind i Ørting by. Det vil sige, at man efter skiltningen nu må køre 60 km/t forbi nr. 113, som er et flot gult bindingsværkshus, der ligger kun få meter fra vejen.

Dette hus ligger i det, vi kalder slugten; det er en hulvej med stejle skrænter på begge sider, vejen er kun 3,5 meter bred på det smalleste sted. Det vil sige, at mødes to biler der, er der kun lige plads til at passere hinanden. Møder man en varebil, må man nogle gange have det ene hjulpar op på skrænten. Eller endnu værre: Møder man en lastbil eller en landbrugsmaskine, må en af parterne bakke hen til et sted, hvor der er mere plads på vejen, så man kan passere hinanden.

Og det er jo ikke kun bilister, der bruger vejen; fodgængere og cyklister kan ikke komme væk fra vejen i slugten, hvor der er stejle skrænter på begge sider. Det er farligt og meget uforsvarligt at køre 60 km/t der.

På strækningen fra slugten og et stykke ind i byen, hvor der ligger huse helt ud til vejen, og hvor der er flere udkørsler, må man nu også køre 60 km/t. Tre af disse huse ligger kun et par meter fra vejen, det er lige så uforsvarligt.

Det har også medført, at der på denne korte strækning er sat fire stk. 60 km/t-hastighedstavler op. Det ser ikke særlig kønt ud, og to havde været nok. Men det er måske for, at man nu skal forstå, at man da endelig skal køre 60 km/t der.

Denne mærkværdige beslutning må være foretaget ved et skrivebord, for man kan da ikke have været ude og bese forholdene. Jeg ved ikke, om det er politiet eller kommunen, der træffer disse beslutninger, men det er jo også lige meget, hvem der har gjort det, det er jo lige tåbeligt.

Pengene kunne måske også have været brugt meget bedre, måske på børnehaver, ældrepleje, skovrejsning eller måske reparation af selvsamme vej, hvor jeg for et år siden væltede på min cykel, fordi jeg kørte i et stort hul i vejen, netop ud for det lille gule bindingsværkshus, hvor beboerne var så venlige at hjælpe mig op.

Det skal lige nævnes, at vejen endnu ikke er blevet repareret, og der er mange huller, hvoraf flere af dem er ca. 10 cm dybe.

Og ja, jeg ved godt, man skal køre efter forholdene, men jeg ved også godt, at farten vil blive sat op, når der ikke mere er et byskilt der, og der er sat fire stk. 60 km/t-skilte op.

Annonce
Vejbredden visse steder på Bilsbækvej gør, at det ikke er en god idé. at man nu må køre 60 km/t i stedet for 50 km/t tæt ved Ørting, mener John Toft. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ny frisør fandt sin rette hylde

Læserbrev

Skoledebat: Tænk dig om før du taster!

Læserbrev: Horsens Folkeblad bragte i søndags flere artikler om skolen på Lindvigsvej. Det gav anledning til en del negative reaktioner på de sociale medier. Jeg vil som forælder gerne opfordre til at alle, der byder ind på den dårlige omtale overfor skolen, tænker sig om en ekstra gang. Vi vil gerne have ro og respekt om vores børn på skolen og deres forældre, der har valgt Lindvigsvej til, og som er rigtig glade for skolen. Det er vi, fordi vi har et fantastisk fællesskab med dygtige, engagerede lærere, pædagoger og medhjælpere, der yder et kæmpe stykke arbejde hver dag for at skabe et fagligt spændende og udfordrende læringsmiljø. Det kan ikke være rigtigt, at voksne, der ikke har tilknytning til skolen nu, aldrig har haft det eller vil have det, skal sætte dagsordenen for skolens fremtid med en hård tone og et behov for at ytre sig baseret på enkeltstående tilfælde, som, hvis man graver efter det, nok skal have fundet sted på andre skoler rundt i byen også i større eller mindre grad. Vi gør, hvad vi kan for at fortælle den gode historie om Lindvigsvej, men det er svært i et stormvejr af fordomme og dårlig omtale. At der helt klart er udfordringer med manglende opbakning til Lindvigsvej fra ledelsen på Horsens Byskole er ingen hemmelighed. Dét håber vi, at forvaltningen og politikerne snart får øjnene op for! Det må dog aldrig gå ud over børnene, at voksne ikke kan finde ud af at gebærde sig på de sociale medier eller i debatten generelt! At man har sine grunde til at træffe de skolevalg for sine børn, man gør, må stå for ens egen regning, men at skabe dårlig omtale, som er baseret på uvidenhed og mangel på indsigt i noget, som fungerer godt for andre, er simpelthen ikke i orden. Det skulle gerne være sådan, at alle børn i Horsens med stolthed kan fortælle deres kammerater rundt i byen, hvor lige netop de går i skole! Det bør vi alle medvirke til, at de kan.

Annonce