Annonce
Læserbrev

Denne mærkværdige beslutning må være foretaget ved et skrivebord - det er farligt og meget uforsvarligt at køre 60 km/t dér

Annonce

Læserbrev: På Bilsbækvej i Ørting er byskiltet blevet rykket 500 meter ind i Ørting by. Det vil sige, at man efter skiltningen nu må køre 60 km/t forbi nr. 113, som er et flot gult bindingsværkshus, der ligger kun få meter fra vejen.

Dette hus ligger i det, vi kalder slugten; det er en hulvej med stejle skrænter på begge sider, vejen er kun 3,5 meter bred på det smalleste sted. Det vil sige, at mødes to biler der, er der kun lige plads til at passere hinanden. Møder man en varebil, må man nogle gange have det ene hjulpar op på skrænten. Eller endnu værre: Møder man en lastbil eller en landbrugsmaskine, må en af parterne bakke hen til et sted, hvor der er mere plads på vejen, så man kan passere hinanden.

Og det er jo ikke kun bilister, der bruger vejen; fodgængere og cyklister kan ikke komme væk fra vejen i slugten, hvor der er stejle skrænter på begge sider. Det er farligt og meget uforsvarligt at køre 60 km/t der.

På strækningen fra slugten og et stykke ind i byen, hvor der ligger huse helt ud til vejen, og hvor der er flere udkørsler, må man nu også køre 60 km/t. Tre af disse huse ligger kun et par meter fra vejen, det er lige så uforsvarligt.

Det har også medført, at der på denne korte strækning er sat fire stk. 60 km/t-hastighedstavler op. Det ser ikke særlig kønt ud, og to havde været nok. Men det er måske for, at man nu skal forstå, at man da endelig skal køre 60 km/t der.

Denne mærkværdige beslutning må være foretaget ved et skrivebord, for man kan da ikke have været ude og bese forholdene. Jeg ved ikke, om det er politiet eller kommunen, der træffer disse beslutninger, men det er jo også lige meget, hvem der har gjort det, det er jo lige tåbeligt.

Pengene kunne måske også have været brugt meget bedre, måske på børnehaver, ældrepleje, skovrejsning eller måske reparation af selvsamme vej, hvor jeg for et år siden væltede på min cykel, fordi jeg kørte i et stort hul i vejen, netop ud for det lille gule bindingsværkshus, hvor beboerne var så venlige at hjælpe mig op.

Det skal lige nævnes, at vejen endnu ikke er blevet repareret, og der er mange huller, hvoraf flere af dem er ca. 10 cm dybe.

Og ja, jeg ved godt, man skal køre efter forholdene, men jeg ved også godt, at farten vil blive sat op, når der ikke mere er et byskilt der, og der er sat fire stk. 60 km/t-skilte op.

Vejbredden visse steder på Bilsbækvej gør, at det ikke er en god idé. at man nu må køre 60 km/t i stedet for 50 km/t tæt ved Ørting, mener John Toft. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Rema-lager venter på mundbind: Vi ville ikke hamstre på forhånd

Annonce