Annonce
Sport

Denne gang bliver slipset i lommen, til kampen er helt slut

Det røde slips bliver i Lennart Jensens lomme til årets pokalfinale er slut - helt slut. Arkivfoto: Lars Juul

HIC-formand Lennart Jensen forventer et par tusinde tilskuere til lørdagens pokalfinaler i Forum Horsens.

Horsens: Lennart Jensen tøver ikke med at kalde Horsens IC's seneste pokalfinale-deltagelse et regulært mareridt.

Den ligger tilbage i 2017, da HIC hjemme i Forum Horsens mødte Næstved og nærmest stod med pokalen i hænderne. Med 64 sekunder igen førte HIC med ni point, 76-67, men det lykkedes alligevel at smide sejren. HIC endte med at tabe med et enkelt point, 81-80.

- Det er den værste nedtur. Da jeg stod og så afslutningen, tænkte jeg, det her kan simpelthen ikke lade sig gøre, siger Lennart Jensen, formand for eliteafdelingen i Horsens IC.

Lennart Jensen har oplevet lidt af hvert igennem mere end 50 år i dansk basketball men intet som det, der skete den januar-lørdag i 2017.

- Jeg tænkte som alle andre, den her er hjemme, siger Lennart Jensen.

Derfor var han i gang med et snøre sit finale-slips, slipset han tager på, når HIC vinder metal, da det utænkelige skete.

- Jeg nåede ikke helt at binde det, og det røg desværre tilbage i lommen, siger Lennart Jensen og tilføjer:

- Denne gang lader jeg det blive i lommen, til kampen er helt slut.

Annonce

Ti års pokalvindere

Her er vinderne af de seneste ti pokalfinalerne hos mændene:2018: Bakken Bears (Wolfpack)2017: Næstved (Horsens IC)2016: Bakken Bears (Horsens IC)2015: Horsens IC (Randers)2014: Svendborg (Bakken Bears)2013: Bakken Bears (Hørsholm)2012: Svendborg (Bakken Bears)2011: Bakken Bears (Svendborg)2010: Bakken Bears (Svendborg)2009: Bakken Bears (Næstved)Holdet i parentes er den tabende finalist.Der er spillet pokalfinale i basketball siden 1975. HIC var det første jyske hold, som vandt pokalturneringen - det skete tilbage i 1993.Pokaltitlerne fordeler sig således: 11: Bakken Bears.9: Sisu.6: BMS.4: Stevnsgade.3: Falcon, Horsens IC og Svendborg.2: Værløse.1: BF Copenhagen BK Amager og Næstved.

Stort rykind fra Fyn

Denne gang er lørdag 1. februar, når Horsens IC er tilbage i pokalfinalen.

Modstanderen er Svendborg, og HIC har mulighed for at snuppe titel nummer 10 i klubbens historie - status er seks mesterskaber og tre pokaltitler.

En pokal-triumf sikrer ifølge Lennart Jensen en stort set godkendt sæson, selvom mesterskabsslutspillet fortsat ligger mere end én måned ude i fremtiden.

- Vi er selvfølgelig ikke tilfredse endnu, selvom vi vinder pokalturneringen, for vi vil også gøre det godt i mesterskabsslutspillet, siger Lennart Jensen.

Han forventer, at der kommer et par tusinde tilskuere til finale-stævnet, der indledes med kvindernes finale, som står mellem Stevnsgade og Åbyhøj.

- Vi hører, at der kommer 500-600 tilskuere fra Fyn, så der skal nok blive fart på, siger Lennart Jensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce