Annonce
Horsens

Den vigtigste opgave for det kommende byråd: Her er fire bud på, hvordan der kan skaffes flere varme hænder i Horsens Kommune

Der blev blandt andet foreslået tilskud til sosu-studerende og mere medansvar til personalet, da manglen på varme hænder i Horsens Kommune blev debatteret til valgmøde i rådhussalen.

Horsens: Mangel på varme hænder i alt fra sundhedssektoren til ældreplejen. Det er en af de store udfordringer, som alle landets kommuner kommer til at stå over for i løbet af de kommende år.

Står det til Andreas Boesen (S), byrådsmedlem i Horsens Kommune, er den vigtigste opgave for det kommende byråd - som skal findes til kommunalvalget 16. november - at finde løsninger på netop den udfordring.

Det fortalte han tirsdag på et valgmøde i rådhussalen, der var arrangeret af Lungeforeningens lokale Horsens-afdeling og Horsens Folkeblad. Sammen med Lars Jensen (V), Jakob Bille (LA) og Matthias Eilsøe (KD) debatterede han en række emner og problemstillinger under overskriften "Hvordan løfter vi sundheden i Horsens?".

Annonce

Større autonomi og tilskud til studerende

Et af spørgsmålene til panelet drejede sig om, hvordan de vil løse udfordringen med mangel på varme hænder, og det havde de alle en række bud på:

- Først og fremmest handler det om, at vi fastholder tilflytningen til kommunen, for den gør, at vi tiltrækker sosu'er og sygeplejersker, som kan bosætte sig i kommunen og dermed også arbejde her, ligesom der kommer unge til, som kan uddanne sig til det - også her i Horsens, lød det fra Andreas Boesen, der også vil have større autonomi til medarbejderne, så de selv kan træffe flere beslutninger på stedet - hvilket højner serviceniveauet og øger arbejdsglæden.

De fire politikere til valgmødet fik mange gode spørgsmål fra især fremmødte patientforeninger, og så fik de hver et sæt ørepropper. Foto: Nicolai Skovgård

Matthias Eilsøe fokuserede på uddannelsesmulighederne i Horsens og tilflytningen til kommunen, og at der kommer en større anderkendelse af den proffesionsfaglighed, der er i blandt sosu'er, sygeplejesker og pædagoger.

- Noget, der kunne være en fed del af den her anerkendelse, vil være, hvis vi som kommune kunne sige til de studerende, at vi hjælper dem med at komme på plads, når de flytter til byen. Som kommune giver vi et tilskud til, at de kan få en tryg base, sagde han og nævnte tilskud til lejlighedsindskud og til at oprette faglige fællesskaber.

Annonce

Kampagne og mere medansvar

Jakob Bille hæftede sig særligt ved manglen på sosu-assistenter, og her mener han, at vi alle har en forpligtelse til at tale uddannelsen og faget op.

- Jeg synes, vi skal lave en kampagne, hvor kommunen og Social- og Sundhedsskolen går sammen om at få fortalt de gode historier. Hvis man vil arbejde med mennesker, får man næsten ikke et bedre job, sagde Liberal Alliances nuværende byrådsmedlem.

Vælgermøder i Horsens Kommune

Horsens Folkeblad arrangerer op til valget en række vælgermøder. De kommende er her:

  • Torsdag 28. oktober kl. 19-20.30 i Østbirkhallen, Storegade 47, i samarbejde med Østbirk Borgerforening. Tema: Østbirks veje og fortove trænger til et løft.
  • Mandag 1. november kl. 19-20.30 i Spejderlejren Wig-Wam, Silkeborgvej 37, Horsens, i samarbejde med Spejderne i Horsens. Tema: Nu må det være spejderne, der står for tur.
  • Torsdag 11. november kl. 19: Det store, lokale vælgermøde med alle partilederne i salen på Horsens Gymnasium og HF, Studentervænget 2, 8700 Horsens

Desuden er følgende blevet afholdt:

  • Mandag 4. oktober i Hovedgårdhallen. Tema: Det skal være sikkert at komme rundt. Læs om valgmødet her.
  • Tirsdag 5. oktober i Hatting Forsamlingshus. Tema: Hatting vokser - hvordan følger rammerne med? Læs om valgmødet her.
  • Tirsdag 12. oktober i Foredragssalen, Horsens Rådhus. Tema: Hvordan løfter vi sundheden i Horsens?

OBS. Vælgermødet torsdag 14. oktober i Kirkens Korshærs varmestue er aflyst.

Venstres Lars Jensen vil ændre på, hvordan arbejdet organiseres, så eksempelvis sosu'er kommer til at arbejde i mindre grupper med mere ansvar.

- Vi har en tilbøjelighed til at umyndiggøre vores personale, der går på gulvet. Vi skal ned i nogle grupper, hvor man har mere medansvar for at planlægge arbejdet, og vi skal have lederne med ud på gulvet igen. Som leder kan du nå at fange en masse ting i hverdagen, når du er med ude på gulvet, sagde Lars Jensen, der samtidig anerkendte, at lederne stadig skal have tid til de forpligtelser, de har qua deres titel.

Om nogen - eller alle - buddene bliver til virkelighed, skal en kommende byrådsperiode vise.

Bliv klogere på kommunalvalget - her forklarer redaktionen, hvordan valgforbund fungerer:Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

AC Horsens For abonnenter

Genlæs livebloggen: AC Horsens tabte et nyt skridt i oprykningskampen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
KOMMUNALVALG

'Når det ikke er alle, der dropper dem, gør vi heller ikke': Valgplakaterne møder modstand - men nu er de hængt op alligevel

Horsens For abonnenter

Han sad fængslet længere end sin dom, men får ikke erstatning: - Det har været et ekstremt belastende forløb

Kultur

Se video: Susanne har ventet et år på koncert nummer 145 - og nu er Hansi Hinterseer endelig i Horsens

Kultur

Perlerække af Pretty Maids-anekdoter i ny bog: - Vi havde den samme drøm - vi ville være rock stars

Tre gode podcasts til en grå efterårsdag

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Han greb chancen, men holdkammeraterne skuffede

Horsens

Så er der rykket en ny eksotisk madbod ind på Posthuset: Klar med Danmarks største taco

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

AC Horsens

AC Horsens-træner ved en skillevej oven på ny skuffelse: En kamp mindre til at rette op på det i

Horsens For abonnenter

560 medlemmer og et jammerligt klubhus: Nu er spørgsmålet, om fodboldklub skal blive eller rykke i retning af Hatting

AC Horsens

Se videoanalyse og højdepunkter: Årsagerne til AC Horsens-nederlag er åbenlyse

Annonce