Annonce
Debat

Den vigtigste EU-opgave i de kommende år er at minimere de negative konsekvenser af Brexit

Erik Poulsen. Arkivfoto
Annonce

Læserbrev: Det fylder i hverdagen for både virksomheder og borgere, at Storbritannien er i gang med at forlade EU.

Jeg besøgte selv i sidste uge Danish Crowns slagteri i Horsens, Niebuhr Gears i Ikast og en producent af velfærdsgrise til det britiske marked.

Undervejs talte jeg også med repræsentanter for grovvare-branchen og vognmænd.

Hele vejen rundt er det tydeligt, at man mere end nogensinde før følger med i det politiske kaos på den anden side af Nordsøen.

Forventningen er, at Storbritanniens farvel til EU er noget skidt, som helt sikkert får konsekvenser for erhvervslivet.

Vi har allerede mærket, at den danske eksport til Storbritannien er faldet én mia. kr. siden folkeafstemningen om Brexit i juni 2016.

Jeg oplever dog, at det er en udfordring, som virksomhederne allerede er i gang med at løse. Vi politikere skal derfor også være klar til at bidrage til løsningerne, når briterne på et eller andet tidspunkt har fundet ud af, hvilken vej ud af EU de vælger.

Som medlem af Europa-Parlamentet vil jeg ikke være i tvivl om, at den vigtigste EU-opgave i de kommende år er at minimere de negative konsekvenser af Brexit.

Det handler om, at vores industri, landbrug og fiskeri ikke alene skal betale regningen for Brexit, når Storbritanniens bidrag til EU-kassen ophører.

Om at fremme samhandlen i EU og skabe nye frihandelsaftaler med andre lande - og Storbritannien.

Og om at vi fortsat kan rejse relativt ubesværet til London og omegn, uanset om det er for at arbejde, studere, besøge venner og familie eller juleshoppe.

Vi har allerede mærket, at den danske eksport til Storbritannien er faldet én mia. kr. siden folkeafstemningen om Brexit i juni 2016. Jeg oplever dog, at det er en udfordring, som virksomhederne allerede er i gang med at løse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce