Annonce
Ikast-Brande

Den tunge trafik skal ledes af Stationsvej

Ikast-Brande Kommunes teknik- og miljøudvalg skal på sit møde tirsdag tage stilling til, om man vil ophæve forbuddet mod gennemkørende lastbiltrafik på Stationsvej. Arkivfoto
Tung trafik i Brande skal håndteres anderledes. Forslag om at ophæve forbud mod gennemkørende lastbiltrafik på Stationsvej/Dalgasvej.

Brande: Ikast-Brande Kommunes tekniske område lægger op til, at forbuddet mod gennemkørende lastbiltrafik på Stationsvej/Dalgasvej i Brande ophæves.

Baggrunden er en henvendelse til kommunen om, at der ofte er gennemkørende lastbiltrafik på Stationsvej. På nuværende tidspunkt er det forbudt for lastbiler at køre ad Stationsvej-Dalgasvej og ad Storegade, Stadion Allé og Præstelunden, medmindre man har et ærinde i byen. Den eneste vej lastbiler lovligt kan benytte, er Borupvej. Det betyder, at lastbiler, der f.eks. kommer fra Sdr. Ommevej og skal mod Ejstrupholm, skal køre via Nordlundvej, Ny Sandfeldvej, Herningvej, Borupvej, Dørslundvej og Kåremagervej for at komme til Ejstrupholmvej.

At lastbiltrafikken skal ud på en større omkørsel for at komme igennem byen, vurderes som en medvirkende årsag til, at lastbiltrafikchaufførerne mister respekten for skiltningen. Politiet har oplyst, at det er svært at håndhæve et gennemkørselsforbud, da det kræver, at de står på stedet på lige netop det tidspunkt, trafikanten kører på strækningen og kan se, at vedkommende ikke har et ærinde på strækningen. Derfor vurderer Teknisk område, at der bør ændres på de nuværende forhold.

Annonce

Boligveje

En mulighed kunne være at ophæve forbuddet mod gennemkørende lastbiltrafik på Stadion Allé og Præstelunden, som begge er boligveje, der benyttes flittigt af skoleelever Det nuværende forbud mod gennemkørende lastbiler på Stadion Allé blev indført i 2006 efter klager fra beboere langs vejen.

Stationsvej-Dalgasvej er klassificeret som ”Trafikvej By”, hvilket er den højeste vejklasse i byområder og samme vejklasse som f.eks. Vejlevej, Herningvej, Østre Allé og Brandlundvej.

At ophæve forbuddet mod gennemkørende lastbiler i Storegade vurderes ikke som en realistisk løsning, eftersom vejen er en handelsgade med butikker på begge sider af vejen med en del fodgængertrafik på tværs af vejen.

Umiddelbart vurderes en ophævelse af forbuddet mod gennemkørende lastbiler på Stationsvej/Dalgasvej som den bedste løsning, eftersom Stationsvej er den af vejene, der bedst egner sig til tung trafik, mens gennemkørende lastbiltrafik på Stadion Allé og Præstelunden vil være til stor gene for beboerne langs vejen og vil gøre det mere utrygt for lette trafikanter at færdes på strækningerne.

Uanset hvilken løsning, udvalget peger på, anbefales det, at den valgte løsning sendes i høring hos de berørte grundejere, inden der træffes en endelig beslutning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tre rumænske tyve anholdt i Blåhøj

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Danmark

Læge har gjort det før: Opdagede tegn på kræft hos fremmed i Bilka-kø

Annonce