Annonce
Hedensted

Den sippede bjørn og den vellugtende flue Finn: Marcus er klar med sin første børnebog

Marcus Kongsgaard Øland har en bachelor i dansk fra Københavns Universitet. Han har altid holdt af at skrive og gjort det regelmæssigt, siden han gik på efterskole. Foto: Michael Svenningsen

Marcus Kongsgaard Øland har gang i flere romanprojekter og debuterer nu som børnebogsforfatter med historien om bjørnen Alfred

Klakring: I begyndelsen af det nye år drager 27-årige Marcus Kongsgaard Øland på turné rundt til 40 forskellige børnehaver og skoler for at læse højt af "Alfred, den rene bjørn".

Den illustrerede børnebog har han selv skrevet.

Den bliver udgivet på Forlaget Mellemgaard 14. december, og den handler om en lidt sippet bjørn, som beslutter sig for at klaske skovens beskidte fluer. Den hurtige og vellugtende flue Finn får ham dog på andre tanker.

- Den handler rigtig meget om inklusion og om at lade være med at skue hunden på hårene. Det har været vigtigt for mig at få en morale ind over historien, for børnebøger bliver tit lidt for dumme - sagt lige ud, siger Marcus Kongsgaard Øland.

Annonce

Jeg kan huske, at jeg som barn selv syntes, at den nok mest solgte børnebog nogensinde "Muldvarpen der ville vide hvem der havde lavet lort på dens hoved" var fantastisk.

Marcus Kongsgaard Øland
Stilheden, naturen og turistlivet har trukket Marcus Kongsgaard Øland og hustruen Louise til halvøen. De har købt et bindingsværkshus uden for Klakring og har planer om at åbne en bed og breakfast på adressen. Foto: Michael Svenningsen

Skoleopgave blev til bog

Han begyndte på bogen, fordi han syntes, det kunne være sjovt at digte en børnehistorie på rim i samme stil som Dr. Seuss' Grinchen.

Det med at fortælle historier og skrive, synes Marcus Konsgaard Øland i det hele taget er sjovt.

Han har gjort det regelmæssigt, siden han som efterskoleelev fik til opgave at skrive sine minder ned.

Minderne blev til hans første bog.

- Det kom helt naturligt, og det var som om, noget faldt på plads, siger han.

Drømmen er at gøre skriverierne til en levevej, og han arbejder lige nu på en spændingsroman, som han håber på også at få udgivet en dag.

- Udover det har jeg en anden spændingsroman til gennemlæsning hos et forlag, så jeg har to romanprojekter i gang. Og så må vi se. Jeg forestiller mig, at der kommer en børnebog mere, siger Marcus Kongsgaard Øland.

Nyder stilheden på landet

Det daglige skrivearbejde foregår i et bindingsværkshus fra 1837 nær Klakring Kirke.

Huset købte Marcus Kongsgaard Øland, der er opvokset i Birkerød, og hustruen Louise fra Skive i sommer efter at have boet i lejlighed i Aarhus.

- Vi havde kigget på hus i 2,5 år, før vi valgte det her. Juelsminde endte med at blive det permanente, fordi her er smukt, og fordi det kunne lade sig gøre. Det var ikke særlig dyrt, siger Marcus Kongsgaard Øland.

Inden flytningen kendte han og hustruen meget lidt til halvøen.

- Jeg var spændt på, om jeg ville komme til at savne byen, men det er fantastisk med den her kombination af stilhed og venlige mennesker. Jeg blev meget chokeret over, at folk gider snakke med én. Det lyder åndssvagt, men i de ni år, jeg boede på Nørrebro i København, lærte jeg mine naboer mindre at kende, end jeg har lært dem på vejen her at kende på et halvt år, siger han.

Stilheden og den landlige idyl deler ægteparret med deres 11 uger gamle datter Elise.

I fremtiden vil de åbne dørene for turister. De vil nemlig gerne drive en bed and breakfast.

Marcus Kongsgaard Øland vil desuden forsøge at finde arbejde på en skole.

Men nu og her gælder det "Alfred, den rene bjørn".

Marcus Kongsgaard Øland signerer bogen og læser højt fra den i Buchs Boghandel i Juelsminde lørdag 15. december fra kl. 11 til 12.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

City manager om Tøjeksperten: - Vi skal være ekstra kreative når butikker lukker

Annonce