Annonce
Horsens

Den sidste musical på Horsens Gymnasium: Det er mere personligt end nogensinde

Fie Pultz Thomsen og Mikkel Orup Mikkelsen bidrager som henholdsvis manuskriptforfatter og skuespiller til årets musical på Horsens Gymnasium.Foto: Søren E. Alwan
11. december har Horsens Gymnasium premiere på sin sidste musical nogensinde. Omdrejningspunktet er den forestående fusion med Horsens Statsskole.

Horsens: Kønsløse rumvæsner der bekriger hinanden.

Sådan lyder plottet, på overfladen, i årets musical på Horsens Gymnasium "Den nye historie", der bliver gymnasiets sidste nogensinde.

1. januar bliver gymnasiet nemlig formelt slået sammen Horsens Statsskole, og det er netop denne fusion, der under det science fiction-inspirerede plot udgør musicalens egentlige omdrejningspunkt.

- Musicalen er inspireret af den her rivalisering, der kører for sjov mellem de to gymnasier i byen. Historien foregår i fremtiden, hvor to delegationer kommer til en øde jord, og selvom de er meget ens, kan de ikke lide hinanden, fortæller Morten Orup Mikkelsen, der går i 3.g og spiller den nørdede karakter Izzy i musicalen.

Uden at afsløre for meget varer fjendskabet mellem de to delegationer ikke ved, nøjagtigt som de to elevgrupper på byens to gymnasier meget vel finder ud af, at dem, som man tidligere betragtede som rivaler, i virkeligheden er helt okay. Det er i hvert fald det, Morten Mikkelsen håber.

Det er fedt at være med til den sidste musical på Horsens Gymnasium. Det er ærgerligt, at man skal tage afsked med stedet, men det er fedt at bidrage til, hvordan stedet vil blive husket.

Morten Orup Mikkelen

Federe studieture og fester

Manuskriptet til musicalen er for første gang skrevet af eleverne selv, heriblandt Fie Pultz Thomsen fra 1.g, der varsler en masse referencer til gymnasiets traditioner og et nutidigt sprogbrug.

- Og vi har valgt at gøre alle karaktererne kønsløse, ligesom de alle har navne, man både kan hedde som drenge og piger. Vi har haft frie tøjler, og det foregår jo i fremtiden, forklarer hun.

Fie Pultz Thomsen er blandt de elever, der kommer til at blive påvirket af gymnasiefusionen. Når hun i 2021 går på sommerferie som 2.g-elev, siger hun på gensyn til sine klassekammerater på Højen 1, men når hun møder ind igen efter sommerferien, bliver det på Studentervænget 2.

Og ligesom karaktererne i musicalen finder ud af, at "de andre" slet ikke er så farlige endda, er hun heller ikke nervøs for at skulle gå på Statsskolen. Rivaliseringen er nemlig ikke så meget et fjendskab til statsskolens elever, som det er et fællesskab på tværs af Horsens Gymnasiums elever.

- Der er elever i især 2.g og 3.g, der går op i rivaliseringen mellem de to gymnasier. Det er med til at give os et tilknytningsforhold på tværs af årgangene på gymnasiet, siger Fie Thomsen.

- Men jeg ser mange muligheder ved fusionen. Vi får federe studieture og fester, nye venskaber, og vi får nye muligheder i forhold til studieretninger, siger Fie Thomsen.

Annonce

Mere personligt end nogensinde

Morten Mikkelsen er godt tilfreds med resultatet af musicalen, der akkompagneres af musik af Michael Jackson.

Budskabet om åbenhed og rummelighed er relevant for gymnasiernes fremtid, men også for den tid, vi lever i, vurderer han.

- Det handler ikke bare om fusionen, men også om at man skal lære andre at kende og kunne enes, selvom man er forskellige. Det er relevant, blandt andet i forhold til debatten om flygtninge, siger han.

Morten Mikkelsen mener samtidig, at musicalen er et godt punktum på en lang tradition.

- Det er fedt at være med til den sidste musical på Horsens Gymnasium. Det er ærgerligt, at man skal tage afsked med stedet, men det er fedt at bidrage til, hvordan stedet vil blive husket, siger han.

Fie Thomsen mener også, musicalen bliver et fint punktum.

- Det er et mere personligt stykke, end musicalen nogensinde har været, siger hun.

"Den nye historie" bliver vist første gang på Horsens Gymnasium 11. december klokken 19.30.

"Beat it", "Black or White", "They dont care about us" og andre af Michael Jacksons sange udgør musicalens lydtapet. Foto: Søren E. Alwan
Det er premiere på musicalen onsdag 11. december. Foto: Søren E. Alwan
Fie Pultz Thomsen og Mikkel Orup Mikkelsen bidrager som henholdsvis manuskriptforfatter og skuespiller til årets musical på Horsens Gymnasium. Foto: Søren E. Alwan
Der er premiere på musicalen onsdag 11. december. Foto: Søren E. Alwan
Der er premiere på musicalen onsdag 11. december. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Sport

John Madsen er død

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Horsens

Kæmpestort loppemarked vender tilbage: Gå på genbrugsjagt på hele Fængslets grund

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Horsens

Skabte lang kø på motorvejen: Bil gled i spildt olie og kørte galt

Horsens For abonnenter

Årets højdepunkt venter for Horsens-skib: Halifax-bombefly fra krigen skal op fra havets dyb

Horsens

20-årig bilist mistede pludselig kontrollen på Havneallé - både hus og bil beskadiget

Annonce