Annonce
Horsens

Den sidste musical på Horsens Gymnasium: Det er mere personligt end nogensinde

Fie Pultz Thomsen og Mikkel Orup Mikkelsen bidrager som henholdsvis manuskriptforfatter og skuespiller til årets musical på Horsens Gymnasium.Foto: Søren E. Alwan
11. december har Horsens Gymnasium premiere på sin sidste musical nogensinde. Omdrejningspunktet er den forestående fusion med Horsens Statsskole.

Horsens: Kønsløse rumvæsner der bekriger hinanden.

Sådan lyder plottet, på overfladen, i årets musical på Horsens Gymnasium "Den nye historie", der bliver gymnasiets sidste nogensinde.

1. januar bliver gymnasiet nemlig formelt slået sammen Horsens Statsskole, og det er netop denne fusion, der under det science fiction-inspirerede plot udgør musicalens egentlige omdrejningspunkt.

- Musicalen er inspireret af den her rivalisering, der kører for sjov mellem de to gymnasier i byen. Historien foregår i fremtiden, hvor to delegationer kommer til en øde jord, og selvom de er meget ens, kan de ikke lide hinanden, fortæller Morten Orup Mikkelsen, der går i 3.g og spiller den nørdede karakter Izzy i musicalen.

Uden at afsløre for meget varer fjendskabet mellem de to delegationer ikke ved, nøjagtigt som de to elevgrupper på byens to gymnasier meget vel finder ud af, at dem, som man tidligere betragtede som rivaler, i virkeligheden er helt okay. Det er i hvert fald det, Morten Mikkelsen håber.

Annonce

Det er fedt at være med til den sidste musical på Horsens Gymnasium. Det er ærgerligt, at man skal tage afsked med stedet, men det er fedt at bidrage til, hvordan stedet vil blive husket.

Morten Orup Mikkelen

Federe studieture og fester

Manuskriptet til musicalen er for første gang skrevet af eleverne selv, heriblandt Fie Pultz Thomsen fra 1.g, der varsler en masse referencer til gymnasiets traditioner og et nutidigt sprogbrug.

- Og vi har valgt at gøre alle karaktererne kønsløse, ligesom de alle har navne, man både kan hedde som drenge og piger. Vi har haft frie tøjler, og det foregår jo i fremtiden, forklarer hun.

Fie Pultz Thomsen er blandt de elever, der kommer til at blive påvirket af gymnasiefusionen. Når hun i 2021 går på sommerferie som 2.g-elev, siger hun på gensyn til sine klassekammerater på Højen 1, men når hun møder ind igen efter sommerferien, bliver det på Studentervænget 2.

Og ligesom karaktererne i musicalen finder ud af, at "de andre" slet ikke er så farlige endda, er hun heller ikke nervøs for at skulle gå på Statsskolen. Rivaliseringen er nemlig ikke så meget et fjendskab til statsskolens elever, som det er et fællesskab på tværs af Horsens Gymnasiums elever.

- Der er elever i især 2.g og 3.g, der går op i rivaliseringen mellem de to gymnasier. Det er med til at give os et tilknytningsforhold på tværs af årgangene på gymnasiet, siger Fie Thomsen.

- Men jeg ser mange muligheder ved fusionen. Vi får federe studieture og fester, nye venskaber, og vi får nye muligheder i forhold til studieretninger, siger Fie Thomsen.

Mere personligt end nogensinde

Morten Mikkelsen er godt tilfreds med resultatet af musicalen, der akkompagneres af musik af Michael Jackson.

Budskabet om åbenhed og rummelighed er relevant for gymnasiernes fremtid, men også for den tid, vi lever i, vurderer han.

- Det handler ikke bare om fusionen, men også om at man skal lære andre at kende og kunne enes, selvom man er forskellige. Det er relevant, blandt andet i forhold til debatten om flygtninge, siger han.

Morten Mikkelsen mener samtidig, at musicalen er et godt punktum på en lang tradition.

- Det er fedt at være med til den sidste musical på Horsens Gymnasium. Det er ærgerligt, at man skal tage afsked med stedet, men det er fedt at bidrage til, hvordan stedet vil blive husket, siger han.

Fie Thomsen mener også, musicalen bliver et fint punktum.

- Det er et mere personligt stykke, end musicalen nogensinde har været, siger hun.

"Den nye historie" bliver vist første gang på Horsens Gymnasium 11. december klokken 19.30.

"Beat it", "Black or White", "They dont care about us" og andre af Michael Jacksons sange udgør musicalens lydtapet. Foto: Søren E. Alwan
Det er premiere på musicalen onsdag 11. december. Foto: Søren E. Alwan
Fie Pultz Thomsen og Mikkel Orup Mikkelsen bidrager som henholdsvis manuskriptforfatter og skuespiller til årets musical på Horsens Gymnasium. Foto: Søren E. Alwan
Der er premiere på musicalen onsdag 11. december. Foto: Søren E. Alwan
Der er premiere på musicalen onsdag 11. december. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce