Annonce
Odder

Den røde snor er klippet - nu skal fællesskabet dyrkes på Campus

Fredag var der reception i anledning af, at Campus Odder nu er en realitet. Her talte bl.a rektor Lars Bluhme.Foto: Odder Gymnasium
Odder - Der var musikalsk underholdning, blev holdt taler og klippet en rød snor, da den første afdeling af Campus Odder blev indviet fredag. Langt mere stille var der, da avisen tidligere på ugen besøgte de spritnye pavilloner ved siden af Odder Gymnasium.

Da befandt der sig kun en klasse i de to store pavilloner. Den består af 17 elever, der har valgt at gå på Eux-business, som er en fire-årig ungdomsuddannelse, hvor man i de to af dem er i praktik. Uddannelsen er en erhversuddannelse med gymnasialt indhold, og indtil i år har man kun kunnet tage den i enten Aarhus, Horsens eller Skanderborg.

Men sådan er det ikke mere. Denne onsdag sad eleverne dybt koncentrerede og hørte på en lærer. Dagen i forvejen havde de været til intro-dag sammen med de nye 1.'ere henne på gymnasiet - godt anført af tutorer fra 2. g.

- Det var sjovt i går, hvor jeg mødte en masse kammarater fra min folkeskoleklasser. I dag er der lidt for stille her. Der burde være en gang hen til gymnasiet, så vi kan blive en del af skolen, sagde 17-årige Michelle Jensen, der kommer fra Odder.
Magnus Kiplev og Michelle Jensen bor begge i Odder og er glade for, at de nu kan tage en erhvervsuddannelse med gymnasialt indhold i Odder.
Det samme gør 13 andre elever i hendes nye klasse, og det er ifølge både hende og klassekammeraten Magnus Kiplev en fordel.

- Jeg kender også en del af de nye 1. g'ere, og det vist godt. Ellers vil det blive lidt svært at lære folk fra gymnasiet at kende. Vi ligger jo lidt nede i et hul, og man skal udenfor for at komme i f.eks. kantinen, siger han.

De to elever er dog også enige om, at de i de kommende måneder vil gøre deres for at blive en del af miljøet på Odder Gymnasium. Det vil sige deltage i skolefester, gå i fredagsbar og spise i kantinen.

- Men det havde nu været fedt, hvis vi havde været flere elever her i pavillonerne, siger Michelle Jensen.
Rektor Lars bluhme foran de nye pavilloner, som også huser en afdeling af Odder Jobcenter.

Der skal arbejdes

Rektor Lars Bluhme så også gerne, at de to uddannelsesindstitutioner bliver forbundet. Men han siger også, at man skal starte i det små.

- Vi er rigtig glade for, at Odder Kommune har fået opført de to pavilloner, som vi også lejer os ind i, og med tiden er det jo meningen, at de to pavilloner skal erstattes af permanente bygninger. Men indtil da vil vi gøre meget for at inddrage de nye elever i vores fællesskab ved at invitere dem med til alle begivenheder her på gymnasiet. Ja, jeg overvejer sågar at få låst bagdørene ind til pavillonerne, så eleverne er nærmest tvunget til at bruge vores hovedindgang, siger rektoren med et smil på læben.

Ud over de 17 elever på EUX startede 29 elever torsdag på HF enkeltfag. Også de får undervisningslokaler i pavillonerne.
EUX-eleverne startede med den almindelige undervisning onsdag. I spritnye lokaler.
Ved den officielle indvielse af Campus Odder fredag underholdt elever fra gymnasiets musiklinje.Foto: Odder Gymnasium
Annonce
Navne For abonnenter

Stemmesluger, vagthund og motorcykelmand: Skandalehistorie fik den normalt højtråbende og sygdomsramte byrådspolitiker til at trække sig fra partiet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kritiker af omfartsvej går i rette med borgmesters udlægning: Ministersvar viser, at der måske slet ikke er brug for en ny vej

Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

AC Horsens

Specialist har hjulpet Pohl tilbage på målkurs: Når jeg er kampklar, leverer jeg også varen

Hedensted For abonnenter

Drikkevand bliver dyrere: Vandværker betaler landmænd for at droppe sprøjtemiddel

Hedensted

Kniber med at finde nok SOSU-hænder: Flere tiltag skal oppe rekrutteringen i Hedensted Kommune

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Horsens får igen en stadsarkitekt: Det bliver godt

Erhverv

Liniepavillonen er færdig som restaurant: Nu skal der være selskabslokaler og bolig

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

La Vie genopstår - indehaver er lettet over at blive reddet i sidste øjeblik

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Sport

Coronaen kom i vejen i 2020, men i oktober sparker AC Horsens nyt liv i en gammel Folkebladet-tradition

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Horsens

For et år siden gik smitten første gang amok: Her kan du gå på opdagelse i kommunens corona-udvikling og vaccinations-indsats gennem det seneste halvandet år

Annonce