Annonce
Odder

Den røde snor er klippet - nu skal fællesskabet dyrkes på Campus

Fredag var der reception i anledning af, at Campus Odder nu er en realitet. Her talte bl.a rektor Lars Bluhme.Foto: Odder Gymnasium
Odder - Der var musikalsk underholdning, blev holdt taler og klippet en rød snor, da den første afdeling af Campus Odder blev indviet fredag. Langt mere stille var der, da avisen tidligere på ugen besøgte de spritnye pavilloner ved siden af Odder Gymnasium.

Da befandt der sig kun en klasse i de to store pavilloner. Den består af 17 elever, der har valgt at gå på Eux-business, som er en fire-årig ungdomsuddannelse, hvor man i de to af dem er i praktik. Uddannelsen er en erhversuddannelse med gymnasialt indhold, og indtil i år har man kun kunnet tage den i enten Aarhus, Horsens eller Skanderborg.

Men sådan er det ikke mere. Denne onsdag sad eleverne dybt koncentrerede og hørte på en lærer. Dagen i forvejen havde de været til intro-dag sammen med de nye 1.'ere henne på gymnasiet - godt anført af tutorer fra 2. g.

- Det var sjovt i går, hvor jeg mødte en masse kammarater fra min folkeskoleklasser. I dag er der lidt for stille her. Der burde være en gang hen til gymnasiet, så vi kan blive en del af skolen, sagde 17-årige Michelle Jensen, der kommer fra Odder.
Magnus Kiplev og Michelle Jensen bor begge i Odder og er glade for, at de nu kan tage en erhvervsuddannelse med gymnasialt indhold i Odder.
Det samme gør 13 andre elever i hendes nye klasse, og det er ifølge både hende og klassekammeraten Magnus Kiplev en fordel.

- Jeg kender også en del af de nye 1. g'ere, og det vist godt. Ellers vil det blive lidt svært at lære folk fra gymnasiet at kende. Vi ligger jo lidt nede i et hul, og man skal udenfor for at komme i f.eks. kantinen, siger han.

De to elever er dog også enige om, at de i de kommende måneder vil gøre deres for at blive en del af miljøet på Odder Gymnasium. Det vil sige deltage i skolefester, gå i fredagsbar og spise i kantinen.

- Men det havde nu været fedt, hvis vi havde været flere elever her i pavillonerne, siger Michelle Jensen.
Rektor Lars bluhme foran de nye pavilloner, som også huser en afdeling af Odder Jobcenter.

Der skal arbejdes

Rektor Lars Bluhme så også gerne, at de to uddannelsesindstitutioner bliver forbundet. Men han siger også, at man skal starte i det små.

- Vi er rigtig glade for, at Odder Kommune har fået opført de to pavilloner, som vi også lejer os ind i, og med tiden er det jo meningen, at de to pavilloner skal erstattes af permanente bygninger. Men indtil da vil vi gøre meget for at inddrage de nye elever i vores fællesskab ved at invitere dem med til alle begivenheder her på gymnasiet. Ja, jeg overvejer sågar at få låst bagdørene ind til pavillonerne, så eleverne er nærmest tvunget til at bruge vores hovedindgang, siger rektoren med et smil på læben.

Ud over de 17 elever på EUX startede 29 elever torsdag på HF enkeltfag. Også de får undervisningslokaler i pavillonerne.
EUX-eleverne startede med den almindelige undervisning onsdag. I spritnye lokaler.
Ved den officielle indvielse af Campus Odder fredag underholdt elever fra gymnasiets musiklinje.Foto: Odder Gymnasium
Annonce
Kultur For abonnenter

Holder langemand i ro lidt endnu: Det Gule Pakhus håber på, at en "helt" træder ind på scenen

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sjuskede trailerparkeringer på Smedetorv: Spærrer ledige p-pladser for beboerne

Navne For abonnenter

Florin løftede stemningen i hvert rum han indtog: Kom til Danmark for at sikre sin fremtidige familie et bedre liv - og nåede det inden sin alt for tidlige død

Sport

Nyindkøb gav pote: HIC moste BK Amager og kunne endelig rotere spillerne i forløsende storsejr

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

75-årigt kærestepar var blandt ofrene i Kongsberg-angreb

Hedensted For abonnenter

Institutions opkøb af huse bekymrer i landsby: Det er godt, at de er her, men det kan blive for meget

Horsens

17-årig mand opsøgt af større gruppe på egen bopæl og overfaldet med golfkølle: Politiet er talstærkt til stede på Hybenvej

Horsens For abonnenter

Her er området, hvor en ny skov ved Hansted skal rejses: Men hvad med vores udsigter og vores landbrug, spørger lodsejere

Kristendemokraternes formand: Pilen peger på Pape

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Digital sejr ad helvede til: Blæs projekt brugervenlighed i gang

Horsens

Nu bliver Gudenåen genskabt: Første etape bliver 600.000 kr. billigere end forventet

Annonce