Annonce
Horsens

Den pludselige død: Jessensgade får ny øl- og kaffebar

Jessensgade har ikke alene fået ny belægning, men får fredag 22. november også en ny øl- og kaffebar. Morzybitten, lyder dens specielle navn. Og speciel er den, for her sælges specialøl. Foto: Jørgen Hasseriis
Der kræses for hyggen og det gode øl i den nye ølbar Morzybitten, der åbner fredag 22. november i Jessensgade 3.

Horsens: Nyder man en god specialøl, kan man godt sætte næsen op efter fredag 22. november. Da åbner en ny ølbar i Jessensgade 3 i Horsens.

"Morzybitten" er navnet på udskænkningsstedet, der bliver en øl- og kaffebar med indretning i hyggelig retrostil, og hvor der på stedets 10 haner bliver bryg fra blandt andet Jacobsen, Brewdog og Astra. Derudover fristes der med et større udvalg af specialøl på flaske.

Bag den nye bar står ægteparret Bjarne Schnohr og Dorte Schoelzer fra Stensballe.

Hos dem kan man dog ikke alene få slukket tørsten, men også stillet appetitten i form af lettere retter. Om lørdagen vil de indimellem byde på lørdagsjazz med smørrebrød.

Annonce

Horsens manglede det

Ambitionerne bygger på Bjarne Schnohrs store ølinteresse, og han har tidligere brygget en del øl i hobbyregi, som også endte med at komme i handelen. Herunder bryggede han blandt andet en Pretty Maids-øl, der var med til et releaseparty i København i forbindelse med en albumudgivelse for nogle år siden.

Det er fortid nu, men ølinteressen er helt intakt, og Bjarne Schnohr glæder sig til at åbne stedet sammen med fruen.

- Det bliver ikke et værtshus, det bliver ikke en café, men en bar med gode øl, hygge og kaffe. Jeg synes, Horsens mangler sådan et sted, forklarer Bjarne Schnohr, der længe havde set sig lun på adressen med dens publignende facade, inden det lykkedes at leje sig ind hos ejeren, antikhandler og restauratør Henning Gamborg.

Morzybitten er valgt som navn, fordi det også er navnet på den herreklub omkring øl, som Bjarne Schnohr i en del år har været med i, og hvis navn opstod ved et besøg på en belgisk bar, der hed "La Mort Subite". Direkte oversat: Den pludselige død.

Men mon dog et besøg på det nye sted ender så galt? Stedet har åbent alle ugens dage fra kl. 16, lørdag-søndag dog allerede fra kl. 10. Fredag-lørdag er der åbent til kl. 2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder For abonnenter

Leder: Folkedomstolen i aktion

Skulle hun have været dømt for uagtsomt manddrab, den 28-årige kvinde, der i maj måned sidste år overtrådte færdselsloven og som konsekvens af det kørte ind midt i et cykelløb og ramte en 18-årig cykelrytter, der et døgn senere døde af sine kvæstelser? Nej, mente retten i Aarhus, der mandag middag idømte den 28-årige kvinde fra Odder en bøde på 1500 kroner. Det er samme bøde, som man får, hvis man taler i mobiltelefon, mens man kører. I den situation får man også et klip i kørekortet. Det koster også en bøde på 1500 kroner at køre imod ensretningen uden at ramme nogen, eller at køre mellem 84 og 90 kilometer i timen i en 70 kilometers zone. Hvis der er vejarbejde, bliver bøden fordoblet. Ikke overraskende har dommen i cykelløb-sagen affødt mange kommentarer på diverse Facebook-sider. Ikke mindst kommentarer, der udtrykker undren over, at det kun koster 1500 kroner at køre et andet menneske ihjel. Retsfølelsen er krænket, er overskriften for mange af de kommentarer, der vælter ind på de sociale medier, hvor folkedomstolen peger på alt fra lang fængselsstraf til fratagelse af kørekort. Dommerne i folkedomstolen har talt. Dommen er for mild, retssystemet en hån og retsfølelsen sat ud af spil. Men god gammeldags forargelse er heldigvis ikke nok til at afgøre en passende dom. For hvilken straf er egentlig den rigtige, når man ved et uheld tager et andet menneskes liv? Vil en fængselsstraf overhovedet give mening? Hun gjorde det helt sikkert ikke med vilje, og hun har formentlig straffet sig selv hvert eneste sekund siden den fatale dag i maj sidste år. Forældrene får ikke deres søn tilbage, og man må formode, at den 28-årige uanset straffens størrelse vil undgå at gentage fejlen resten af livet. Og er straffen ved at skulle leve resten af livet med bevidstheden om, at hun har taget et andet menneskes liv, måske ikke straf nok. Og at hun ved, at hun i nogles øjne slet ikke burde gå frit rundt.

Østjylland

Første dansker undersøges for coronavirus i Aarhus: Patienten har det godt, siger overlæge

Annonce