Annonce
Erhverv

Den nye formand for handelslivet er ikke god til at sidde stille - og så er hun nysgerrig

Anne-Mette Søe Paulsen, formand for detailhandelsudvalget, er som tilflytter blevet meget begejstret for Horsens. Derfor sagde hun også ja til formandskasketten. Foto: Marianne Husted
Anne-Mette Søe Paulsen tager gerne en tørn for Horsens. Den er blevet hendes by efter, at hun og familien flyttede hertil i 2016. Hun har været butikschef hos Eventyrsport og arbejder nu i samme firma med salg og marketing.

Horsens: Sofaen lider ikke overlast hjemme hos Anne-Mette Søe Paulsen. Hun er hellere i aktivitet.

Derfor sagde hun heller ikke nej, da hun for to år siden blev prikket på skulderen og spurgt, om hun ikke skulle ind i detailhandelsudvalget.

Dengang var hun butikschef hos Eventyrsport. Da hun to år senere blev spurgt, om hun ville overtage formandskasketten fra Mette Frost, Femina, var der flere overvejelser.

Annonce

Anne-Mette Søe Paulsen har nemlig skiftet job, så hun i dag arbejder som salgs- og marketingskoordinator hos Eventyrsport med arbejdsadresse i Tranbjerg ved Aarhus. Men Horsens som handels- og kulturby har hun brændt for, siden hun flyttede hertil med kæreste og barn i 2016.

- Vi har i udvalget aftalt at dele opgaverne, så vi hver især har et ansvarsområde, og så har vi jo en ekstremt dygtig citychef i Michael Kongsmark til at eksekvere, siger hun, der aldrig er længere væk fra sit foreningsarbejde end et telefonopkald.

Uddannet hos BR

Anne-Mette Søe Paulsen er oprindeligt uddannet inden for legetøj. Hun og en veninde besluttede sig for at tage fra hjembyen Kolding til Aalborg i 1999. Her fik hun en læreplads hos BR. Det blev til 14 år hos legetøjskæden, hvor hun stod i spidsen for flere butikker, var med til blandt andet at opbygge BR Legetøj i Bryggen i Vejle og også arbejdede en periode i Hamborg og Flensborg, da koncernen overtog 11 tyske legetøjsbutikker.

I Aalborg mødte hun også sin forlovede Michael - "ja, vi er aldrig nået til at blive gift", siger hun med et smittende grin. Sammen har de Victoria på ti - og en 15 uger gammel collie-hvalp.

I 2015 valgte hun at sige op efter, at hun havde fået en BR-butik i Storcenter Nord i Aarhus på ret køl. Hun vidste ikke, hvad hun skulle. De mange år i BR havde været spændende og sjove, men hun var kommet til et vendepunkt.

Anne-Mette Søe Paulsen er efter sin ansættelse hos Eventyrsport selv blevet et outdoor-menneske, og hele familien er forsynet med rygsække. Dog ikke i denne størrelse. Foto: Marianne Husted

I stedet brugte hun tiden på at uddanne sig inden for marketing og projektstyring. Familien købte en 70'er-villa i Stensballe med tilhørende 1200 kvadratmeter have. Der var rigeligt at se til med at flytte fra Aarhus og i hus. Nærmest som et fuldtidsjob.

- Jeg kedede mig i hvert fald ikke.

Annonce

Nyt område

Men så opdagede hun et jobopslag hos Eventyrsport, der netop havde etableret sig på Søndergade i Horsens. Hun kendte ikke meget til outdoor-produkterne, men blev valgt på grund af  sin ledelseserfaring.

-  Man kan sige, at jeg måtte gå i lære igen for at give en ordentlig kundebetjening. Jeg havde jo ikke nørdet rundt i outdoor-udstyr, siger Anne-Mette Søe Paulsen.

Men hun blev bidt af livsstilen. Blandt andet på butikschef-møder, der foregik udendørs med overnatning i telt og shelter. Det var her, hun fik prøvet at sove i en sovepose i ti graders frost.

- Så bliver man meget klog på både soveposer og liggeunderlag, som hun siger.

Faktisk har det ført til, at der blevet købt rygsække til hele familien, så de nu kan tage af sted på heldags-vandreture. De er så blevet så meget outdoor-mennesker, at de gerne laver en gryderet over bål - eller rister en pølse og en skumfidus, og sommerens ferie foregik i telt i haven.

Annonce

Et tilbud, hun ikke kunne afslå

Da hun i februar sidste år kom hjem fra skiferie, begyndte et nyt kapitel i hendes arbejdsliv. Hun havde i forvejen fået ekstra opgaver som at koordinere foredrag for Eventyrsport. Og nu fik hun tilbudt at blive salgs- og marketingskoordinator for hele kæden.

- Det er vanvittigt spændende. Det er et job, der kræver overblik, og hvor jeg skal samle nogle tråde, siger hun, der som storesøster til tre har været vant til at have helikopterblikket fra barnsben.

Annonce

- Horsens er blevet min by

Men hjertet banker stadig for Horsens, og derfor vil hun gerne fortsætte med sit foreningsarbejde for butikker, restauranter og kulturlivet og for at styrke det gode sammenhold, som er bygget op.

- Jeg har overhovedet ikke savnet Aarhus, siden vi flyttede. Horsens har jo det hele, siger hun, der nævner indkøbsmulighederne, teater og spillesteder og ikke mindst fjord og skov.


Jeg har overhovedet ikke savnet Aarhus, siden vi flyttede. Horsens har jo det hele.

Anne-Mette Søe Paulsen


Som noget af det første opdagede hun, at Horsens gør meget for børnene.

- Det er lettere at få sit barn med på en bytur og ind i en forretning, hvis man lover hende en tur på trampolinerne bagefter.

Annonce

Nyder kulturlivet

Selv kan hun godt li' at komme til stand-up-shows og til de store koncerter. Lige nu ærgrer hun sig over, at det ikke i første omgang blev til noget med Bryan Adams.

Hun vil også gerne åbne andres øjne for, at Horsens er et sted, der er værd at besøge eller slå sig ned i.

Og så passer det til hendes interesse-område at koordinere og arbejde med strategi. Det fandt hun allerede ud af på handelsgymnasiet i Vejle.

- Horsens er faktisk en af de få danske byer, der har udviklet en strategiplan, siger hun stolt.

Når Anne-Mette Søe Paulsen ikke er i gang med arbejde og foreningsliv, så slapper hun gerne af med at male akvareller med landskaber eller tegne mennesker og dyr.

- Jeg kan også forsvinde helt i min have med frugttræer og plantekasser med jordbær, siger den 43-årige, som har fået et stort netværk ved at engagere sig i byen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Entreprenør leverer rekordhøj omsætning og indtjening: Med glade medarbejdere følger tilfredse kunder

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Før lå her en losseplads: Nu er Horsens nye grønne åndehul klar til indvielse

Horsens For abonnenter

Akademi flyttede fra storbyen til Hovedgård: Tilbyder nu højeste uddannelsesniveau i Danmark

Odder

Voldsom brand i rækkehus: Tydelige flammer og sort røg

Kultur

Nu skal EM-festen i gang i Horsens: Streetfoodmarked viser Danmark-Wales på storskærm

Hedensted

Million-renovering af svømmehal udskydes: Ingen håndværkere har tid

Leder For abonnenter

Folkefest i Parken: Danmark lever. Vi skal videre

Horsens

Oversigt: Her kan du være med til at sende heksen til Bloksbjerg

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Borgerne på Sverigesvej reagerer: Folk har for meget fart på ned ad bakken

Indland

Skal du til Amsterdam og se ottendedelsfinalen? Her er reglerne

Sport

Gammel topbokser omtalt som død ved en fejl: - Det var en flot nekrolog. Den må I gerne bringe igen, når jeg er død

Navne For abonnenter

Jimmy droppede frisk-fyr-facaden og mærkede efter: Jeg står bedre her på jorden nu

Navne

Teknisk direktør tager over som kommunaldirektør i fire måneder

Annonce