Annonce
Ikast-Brande

Den lyserøde cafe åbnede med knitrende strikkepinde

Allerede på den første åbningsdag var der fyldt i cafeens strikkelokale. Else Eriksen i forgrunden er ikke i tvivl om, at lokalerne vil blive brugt flittigt. Foto: Peter Hald
Ejstrupholms nye butik har slået dørene op på Vestergade.

Ejstrupholm: Et væld af garn i mange farver er noget af det første, man lægger mærke til, når man besøger den nye "lyserøde café" på Vestergade 2 i Ejstrupholm. Kigger man nærmere efter, er der også en masse strik-produkter og gavepakker, og det hele er fremstillet af lokale flittige hænder.

Den nye butik - for det er det faktisk - er allerede fra premieren blevet et populært mødested i byen. Et kælderlokale på Vestergade 2 er nu blevet tilholdssted for omkring 35 kvinder, der er med i den strikkeklub, som er opstået under vingerne på den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse.

Else Eriksen regner med, at salget af garn og andre varer vil stige godt på grund af lokalernes centrale placering på Vestergade. Foto: Peter Hald

Det lyserøde kommer ind i billedet, fordi klubbens medlemmer i flere år har stået for at arrangere Lyserød Lørdag i Ejstupholm - en årlig begivenhed, hvor der er blevet tjent endog meget store beløb, der går til kampen mod brystkræft. Sponsorer har bidraget, og blandt andet sponserer Skovhuus 500 kilo garn to gange om året.

Annonce

Nye muligheder

Før holdt klubben til i en bygning på Holmevej, men denne bygning er nu revet ned for at give plads til en udvidelse af virksomheden OK Snacks.

Men de nye lokaler på Vestergade giver nogle helt nye muligheder, påpeger Else Eriksen, der er tovholder for projektet.

- Det er jo et sted, der ligger meget centralt i byen, og jeg er ikke i tvivl om, at vi kan få en bedre omsætning her. Vi kan også opbygge et hyggeligt miljø, som kan glæde mange. Vi har masser af plads, og der kan sagtens være mange flere med - også gerne mænd, for vi kan indrette et træ-værksted, hvor man kan fremstille blandt andet fuglehuse og trækasser, siger Else Eriksen.

Vestergade 2 rummede tidligere tøjbutikken Ayoe's, og det er stadig Ayoe Jensen, der ejer bygningen, og hun har stillet lokalerne til rådighed for den lyserøde cafe.

Den kreative butik havde første åbningsdag på Vestergade i Ejstrupholm onsdag 2. juni. Foto: Peter Hald

Selve butikslokalet ud mod Vestergade rummer blomsterbutikken Idé Blomst, og blomsterbutikken og den lyserøde cafe har allerede taget hul på et spirende samarbejde, hvor man kan "blande ting". Altså en win-win-situation, hvor de to butikker tiltrækker kunder til hinanden.


Vi kan opbygge et hyggeligt miljø, som kan glæde mange.

Else EriksenForeløbig har den lyserøde cafe dog kun åbent onsdage fra klokken 14 til 17, men det er ikke usandsynligt, at der kan komme ekstra åbningstid. Man vil sikkert også opleve, at der kan holdes arrangementer på stedet, og således er det nye tiltag med til at simulere bymiljøet i Ejstrupholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Russisk brøler: Danmark øger føringen

Erhverv For abonnenter

Restaurant med takeaway-succes klarede sig uden hjælpepakker, men andre spisesteder led hårdt under coronaen: Se 17 nye regnskaber

Annonce