Annonce
Horsens

Den lokale folkekirke vil gerne bruges - præst får opgaven med at guide

"Jesus på Fængslet" er et af de udadvendte projekter, den lokale folkekirke over de seneste år har spillet ud med. Elever fra 3. klasserne møder her kendte skikkelser fra Det nye Testamente, som fortæller deres historie. Her sognepræst Jesper Hyldahl med nogle af eleverne. Arkivfoto: Lars Juul

Hanne Henriksen, sognepræst i Horsens Klostersogn, skal fremover bruge halvdelen af sin tid på at hjælpe nye samarbejder godt i gang.

Horsens: Har du et projekt, hvor du gerne vil have den lokale folkekirke med? Så er det Hanne Henriksen, sognepræst ved Klosterkirken i Horsens, du skal have fat i.

Sådan lyder meldingen fra Horsens Provsti, som fra 15. marts med hende kobler et nyt led på den kirkelige indsats: en udviklingskonsulent.

- Vi oplever i disse år, at rigtig mange gerne vil samarbejde med folkekirken. Men mange er usikre på, hvor de skal henvende sig. Det problem løser vi med den nye stilling, forklarer provst Annette Brounbjerg Bennedsgaard.

Stillingen er på halv tid, og der ligger ikke i den, at Hanne Henriksen skal påtage sig alle opgaverne.

- Hun er den, alle kan ringe til, og så er det hende, der guider videre i det kirkelige system, siger Annette Brounbjerg Bennedsgaard.

Annonce

Gravidsamtaler

Ved siden af Hanne Henriksen som ny udviklingskonsulent har Horsens Provsti sat andre udadvendte initiativer i gang, aktuelt gravidsamtaler på Regionshospitalet Horsens.Lone Slot Nielsen, sognepræst i Brædstrup-Tønning-Træden-Grædstrup-Sønder Vissing Pastorat, står hver onsdag til rådighed for sådanne samtaler.

Ideen kommer fra Sjælland. Tanken bag er, at netop graviditet og fødsel ofte bringer de eksistentielle spørgsmål frem og sætter ens identitet som menneske i bevægelse, og her er præsten en naturlig samtalepartner. Præsten kan være den lokale sognepræst, men det er også oplagt, at folkekirken har "en udsendt medarbejder" dér, hvor de gravide kommer, dvs. på sygehusene. Det er denne opgave, Lone Slot Nielsen nu er udpeget til.

Bredere vinde

Inden for de seneste år har den lokale folkekirke bl.a. engageret sig i arbejdet med flygtninge, her i samarbejde med Horsens Kommune og Dansk Flygtningehjælp. Kirken har været med til at starte trivselsgrupper sammen med Sund By. De lokale skoler er en samarbejdspartner i "Jesus på Fængslet", der i Fængslets rammer præsenterer eleverne i 3. klasse for historierne fra Jesu liv. Plus mange andre projekter.

- Som kirke skal vi selvfølgelig som altid være til stede i de enkelte sogne - det ændres der ikke på. Men på mange måder blæser en lidt bredere vind fra folkekirken. Vi vil gerne være med på andre niveauer, og med Hanne Henriksen som frontfigur kan vi gøre opmærksom på, at vi gerne vil bruges, siger provsten og minder om, at kirken fra gammel tid også har påtaget sig et socialt ansvar.

- Vi er blevet så vant til, at det offentlige tager sig af det hele. Men i længden du'r det jo ikke, at vi forventer, kommunerne bliver ved med at lange ydelser over disken. Vi må frem til at være fælles om at skabe det gode liv, og her har kirken helt klart en rolle, som vi gerne vil spille, siger Annette Brounbjerg Bennedsgaard.

Hanne Henriksens nye stilling betyder, at der skal ansættes en præst på halv tid i Klostersognet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce