Annonce
Ikast-Brande

Den Kæmpestore Læsedag satte gang i det nye år

Skolebibliotekar Hanne Pedersen havde travlt med at promovere bøger til det unge publikum - og børnene var lydhøre. Foto: Peter Hald
Det talte og skrevne ord var i centrum på årets første skoledag i Nørre Snede, hvor man både kunne få noget at vide om astronomi og vikinger.
Annonce

Nr. Snede: Eleverne på Nørre Snede Skole tog torsdag 2. januar hul på det nye år med en særdeles relevant aktivitet for alle elever - nemlig "Den Kæmpestore Læsedag", hvor det både handlede om at læse, formidle og fortælle.

Skolebibliotekar Hanne Pedersen lagde ud med at læse "Lille Frøken Pingelpot" højt for hele skolen, og netop Hanne Pedersen kunne konstatere, at det faktisk går godt med at læse:

- Vi har nogle læseglade børn her i Nørre Snede. Udlånet på biblioteket er meget højt, så vi kan konstatere, at den gode historie ikke er død, siger Hanne Pedersen.

I en tid, hvor der generelt er meget fokus på børn og unges skærmtid foran mobiltelefoner og computere, skal der gøres en indsats for at bevare interessen for bøgerne:

- Vi lever jo en en zapperkultur, og vi skal motivere børnene til at læse. Men vi er heldige med vores "publikum" - og vi bruger også tid på at fortælle om bøgerne, understreger Hanne Pedersen.

Biblioteket i den nye afdeling på Nørre Snede Skole er et kombineret folk- og skolebibliotek, og Hanne Pedersen har konstateret, at det er en udmærket kombination:

- Det fungerer faktisk supergodt, og vi kan se, at der kommer mange borgere i skoletiden for at låne bøger, fortalte hun.

Nørre Snedes vikingekyndige skoleleder Karl Plougstrup-Petersen optrådte i autentisk vikingeudstyr og fortalte beretninger om fortidens kæmper. Foto: Peter Hald
Annonce

Skoleleder i vikingetøj

7.- og 8. klasserne fungerede som hjælpere, og flere steder kunne man se de store elever i gang med at formidle viden til de mindre. 7. klasserne havde således været i gang med at studere astronomi, og små grupper på to-tre 7. klasse-elever havde til opgave at fortælle om planeter. De gik til sagen med stor ildhu.

Fortiden var der også fokus på, og blandt andet skoleleder Karl Plougstrup-Petersen kunne brillere med sin store viden om vikinger. Og han vakte en vis opmærksomhed, da han holdt foredrag om vikingetiden iført en autentisk vikingemundering komplet med skjold, sværd og økse.

Der var en mængde andre aktiviteter, og der blev også tid til at nyde bagværk i pauserne.

- Det blev en god og hyggelig start på skoleåret, og senere får vi også andre større arrangementer. Der kommer for eksempel en Trivselsdag og et fastelavns-arrangement, fortalte viceskoleleder Per Michael Larsen.

Store elever formidlede viden til de mindre. Her er det Morten Brandt og Toke Austad, der fortæller om planeten Venus. Foto: Peter Hald
Den Kæmpestore Læsedag blev en god start på året, konstaterede viceskoleleder Per Michael Larsen. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce