Annonce
forside For abonnenter

Den grønlandske tsunami blev vendepunkt for Horsens' nye brandinspektør

38-årige Aqqaluk Petersen fra Grønland er ny viceberedskabsinspektør ved Sydøstjyllands Brandvæsen. Før han kom til Horsens, arbejdede han med strategisk krisestyring i Grønland og sad med på første parket, da en tsunami ramte Grønland i 2017. Foto: Søren E. Alwan

For et halvt år siden skiftede 38-årige Aqqaluk Petersen den grønlandske natur ud med Horsens, hvor han er ansat ved Sydøstjyllands Brandvæsen. Mød manden, der altid har villet være brandmand.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Omskæringslæge kan fortsætte: En sejr for retssikkerheden

Den udskældte omskæringslæge Said El-Batran fra Vollsmose, der trækker et utal af smerteplagede patienter, klagesager og uhygiejniske spor efter sig, fik tirsdag byrettens ord i Odense for, at han kan fortsætte sit virke. Det virker umiddelbart helt hen i vejret, men det er et vigtigt vidnesbyrd om, at alle skal behandles retfærdigt i vores retssystem. Ikke mindst dem, som er under anklage. Said El-Batran kalder sig selv for "Skandinaviens bedste omskæringslæge" og fortæller, hvordan han i både Finland, Norge og Sverige bliver hentet ind som den fremmeste ekspert på området. Det præcise antal omskæringer, El-Batran har foretaget, svæver i det uvisse. Han fortæller til Avisen Danmark, han har forestået omskæringer siden 2001, hvilken bliver modsagt i dokumenter hos embedslægen i det tidligere Fyns Amt, hvor Said El-Batran skulle have praktiseret omskæringer siden 1989. Said El-Batran fik i 2016 fik to års forbud på at omskære, efter et tilsyn på hans klinik i Aarhus afslørede stærkt kritisable og meget uhygiejniske forhold. Selv mener Said El-Batran, at han gennem mange år har været forfulgt, fordi mange læger er modstandere af rituel omskæring, at der er og har været et politisk pres på myndighederne og læg dertil journalisters evne til at piske en stemning op.

Annonce