Annonce
Brædstrup

Den Genfundne Bro tiltrækker turister: Så mange har besøgt broen på et år

Den Genfundne Bro tiltrækker brogæster fra hele landet. Arkivfoto: Morten Pape.

Brædstrup Turistforening får opkald fra hele landet med forespørgsler på Den Genfundne Bro, men også Hotel Pejsegården nyder godt af den lokale succes.

Gammelstrup: Den Genfundne Bro er blevet en af de store turistattraktioner i Horsens Kommune, og sidste år kom mindst 82.000 gæster forbi den gamle jernbanebro i Gammelstrup, oplyser naturafdelingen i Horsens Kommune.

Den store interesse for broen fik sidste år kommunen til at sætte en tæller op ved den ene brostolpe for at finde ud af nøjagtigt, hvor mange besøgende som kommer forbi. Nu har tælleren talt brogæster i et år, og den viser en fortsat stor interesse for Den Genfundne Bro.

- Det er helt fantastisk, og det overgår alt, vi havde drømt om. De 82.000 gæster er et minimumtal, da tællerne har svært ved at registrere, når der kommer grupper, og de går tæt. Det reelle tal er derfor større, siger Jan Kunstmann fra Horsens Kommunes naturafdeling.

Han mener, at det er historien om broen samt den unikke natur omkring Gudenåen, som får folk til at besøge den i stor stil.

- Der er altid folk ude på broen, og det kan ikke skyldes nyhedens interesse mere. Vi ser heller ingen ikke tegn på, at interessen er aftagende. Faktisk ser vi en stigende tendens, siger Jan Kunstmann.

Annonce

Det er helt fantastisk, og det overgår alt, vi havde drømt om.

Jan Kunstmann, Horsens Kommunes naturafdeling

Opkald fra hele landet

Formanden for Brædstrup Turistforening, Helle Richelieu, glæder sig over de mange brogæster og turister i området.

- Det er imponerende og dejligt, at så mange besøger broen. Vi mærker, at interessen er usvækket, da vi modtager mange opringninger omkring guidede ture til broen. Det er ikke kun lokalt, at folk har fået øjene op for Den genfundne Bro. Vi modtager henvendelser fra hele landet, siger Helle Richelieu.

Turistformanden mener ikke, der er behov for at markedsføre broen yderligere, men hun ser gerne, at Den Genfundne Bro får sin egen hjemmeside, hvor turister og interesserede kan læse om broens historie samt om alt det praktiske, hvis man skal besøge den.

- På den måde skal folk ikke forbi Horsens Kommunes hjemmeside. Vi oplever tit, at folk har mange spørgsmål omkring broen, og en hjemmeside vil være en god hjælp til brogæsterne, siger Helle Richelieu.

Brosucces på Pejsen

Den lokale brosucces smitter også af på Hotel Pejsegården i Brædstrup. Her får hotellet mange gæster, som tager en miniferie, hvor turen blandt andet går forbi broen.

- Der er stor interesse om Den Genfundne Bro fra vores gæster. Vi har derfor et samarbejde med et busselskab, hvor et hold gæster kan komme og spise her, hvorefter turen går ned til broen, og senere skal de ud og køre veterantog i Bryrup. Den slags ture er vældig populære, og dem sælger vi mange af, siger Jytte Nygaard, direktør på Hotel Pejsegården.

Hun understreger, at det er vigtigt for hotellet at kunne henvise gæsterne til forskellige seværdigheder i lokalområdet, da det ikke er alle, der er til Zootopia i Givskud eller Lego i Billund.

- Det er godt, at der er noget at henvise til i området, så folk får lyst til at komme igen. Vi er derfor også meget glade for den nye badebro ved Ring Sø, som kun er 10 minutters gang herfra for vores gæster. Så den forventer vi også at få meget glæde ud af, siger Jytte Nygard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce