Annonce
Horsens

"Den gamle smedje" i Stensballe har fået nye ejere

Stensballe: "Den gamle smedje" på Bygaden 85 i Stensballe har fået nye ejere.

Ejendommen, der siden 2008 har huset blomster- og brugskunstbutikken Blomstersmedjen, er blevet overtaget af Karsten Bechmann og en kammerat. Førstnævnte har boet det meste af sit liv i Stensballe.

- Ejendommen er et stykke lokalhistorie og er de senere år blevet gennemgribende renoveret med stor respekt for bygningens oprindelige sans for kvalitet af de tidligere ejere. Det stemmer fint overens med, hvad vi selv ønsker at stå inde for i forhold til at fortsætte udlejningen af ejendommen. Samtidig giver det mulighed for at fortsætte en af de veldrevne butikker i lokalområdet, hvilket vi også begge synes er positivt, siger Karsten Bechmann.

Ejendommen blev opført i 1909 af smedemesteren ved Stensballegaard, Henrik Jensen. Bygningen har været anvendt som smedje indtil 2005.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Når lærerne må holde fri - så må børnene vel også?

Avisen har de seneste dage skrevet om tendensen til, at forældre tager deres børn ud af skolerne uden for de normale ferieperioder. Det er et forkert signal, mener både politikere og skoleledere. Det er bedst, når alle i skole. Det kan ingen være i tvivl om, men det gælder så sandelig også lærerne, for ingen taler om, at det selvfølgelig også går ud over kvaliteten i undervisningen og styrken i fællesskabet, når læreren holder fri. Lad os slå fast med det samme, at det er alle læreres ret at holde ferie uden for skolernes traditionelle ferie. Det siger deres overenskomst, så ingen skal skyde efter folkeskolelærere, når de en uge om året holder fri uden for de traditionelle ferieuger hen over skoleåret. Men det betyder også, at det klinger en anelse hult, når skoleledere og politikere taler om det forkerte i, at børnene tages ud af undervisningen, når de ansatte har muligheden for at gøre det samme. Det kommer til at lyde som mig selv, når børneopdragelsen har været til diskussionen derhjemme, og jeg har trukket trumfkortet og slået fast, at de skal gøre, som jeg siger, og ikke som jeg selv gør..... Det var noget andet i gamle dage, vil nogle nok mene, men dengang måtte lærerne heller ikke holde fri ud over de almindelige ferieuger. Dengang gav det god mening at slå fast, at eleverne ikke bare kunne få fri uden særlig grund. Nu er tiden en anden, og selv om det går ud over fællesskabet og kvaliteten i undervisningen, når enten elever eller lærere mangler, så er det sådan, virkeligheden ser ud. Vi må alle bestræbe os på at holde fraværet på et minimum og gøre det så attraktivt at gå i skole, at der skal noget ekstraordinært til, hvis man vil gå glip af en uges undervisning. Det er en kamp, vi alle kan bidrage positivt til at vinde. Kampen for at undgå fravær er desværre tabt.

Annonce