Annonce
Navne

Den gamle købmand fylder rundt

Fødselar Christian Thodsen, også kaldet Kedde, vender Vindinggård Centrets dagligvarebutikker hver eneste dag. Her er det Superbrugsen, men også Fakta og Lidl får besøg. Arkivfoto

Fødselsdag: Forhenværende købmand Christian Thodsen, Lido Allé i Vejle, fylder 90 lørdag 6. februar.

Christian Thodsen og hustruen Inger Thodsen drev i en årrække den lille købmandsbutik i Blåkærskov udenfor Højen, men i 1995 drejede de nøglen og flyttede til Vejle.

Parret trives i dag i deres andelsbolig. Den ligger tæt på Vindinggård Centret, hvor fødselaren er en særlig flittig gæst. Faktisk besøger Christian Thodsen samtlige centrets dagligvarebutikker hver eneste dag - enten på sin cykel eller gående. Det er hans gamle interesse for pris-niveauet, der driver ham, og det passer Inger godt, for så behøver hun ikke at gå i butikker.

Selvom det langtfra er hver dag, at der skal handles, slår Christian Thodsen gerne til, hvis han falder over et godt slag-tilbud. Det eneste man kan være sikker på, at den gamle købmand ikke falder for, er tilbud på færdig-retter. Inger Thodsen var nemlig i mange år flittig kogekone rundt omkring i Vejles forsamlingshuse, og hun laver stadig hjemmelavet mad fra bunden hver eneste dag, så færdigretter kommer ikke indenfor døren hos Thodsen-parret.

Ingers hjemmelavede mad skal gæsterne til fødselsdagen på lørdag nok skønne på. I disse coronatider er det kun parrets to døtre, samt svigerbørn, børnebørn og oldebørn, der er inviteret.

Christian og Inger håber til gengæld, at landet igen er åben for større fester, når de til oktober kan fejre krondiamantbryllup. "Hvis vi da stadig er levende til den tid", som Inger Thodsen siger på sin sædvanlige bramfri facon.

m.s.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Mandagens coronatal: Snart har hver 10. fået første vaccine - bare ikke i Horsens Kommune

Erhverv For abonnenter

Horsens-virksomhed med eksplosiv vækst: Udvider med nyt højlager for tredje gang på to år

Annonce