Annonce
Navne

Den gamle engelsklærer var åndsfrisk til det sidste

Frede Stouenberg  var passioneret engelsklærer og arrangerede mange rejser til de britiske øer gennem årene. Både sammen med hustruen Lisbet og med sine mange klasser på Damhavens skole. Han fik et rigt otium og blev 93 år. Privatfoto
Ærkevejlenser Frede Stouenberg døde 23. oktober.

Nekrolog: Frede Stouenberg, Magnoliavej i Vejle, døde fredag 23. oktober. Han blev 93 år.

Frede Stouenberg var ærkevejlenser og  voksede op i Vejle bys vestlige udkant, hvor hans far drev et gartneri.

I første omgang blev Frede Stouenberg uddannet gartner i Skanderborg. Her mødte han gennem sit engagement i FDF sin hustru, Lisbet. Men hurtigt fandt Stouenberg ud af, at hans hu stod til lærergerningen.

Annonce

I 1953 dimitterede han fra Jelling Seminarium og fik ansættelse på Kirketorvets Mellem- og Realskole. Året efter blev skolen overført til den nye skole i Vejle, Damhavens Skole, hvor Frede Stouenberg var lærer til sin pensionering.

Samlingspunkt for naboer og venner

I 1956 købte Lisbet og Frede Stouenberg rækkehus på Magnoliavej, hvor ægteparret blev et samlingspunkt for naboer og venner. Frede Stouenbergs store interesse både fagligt og privat var engelsk og historie, men han tog også en efteruddannelse som sløjdlærer. Sommerferierne blev som oftest tilbragt med lange rejser til de britiske øer, hvor den historiske interesse dikterede rejseruterne.

Flere somre arrangerede Frede Stouenberg omfattende rejser til England for sine klasser i skolen, vel at mærke uden nogen form for vederlag for sin indsats.

Lærergerningen smittede af på Lisbets og Frede Stouenbergs to børn, Jørgen og Kirsten, der begge trådte i faderens fodspor. Jørgen blev lærer i Odense, mens hovedparten af Kirstens gerning har ligget i Vejle, først på Langelinies og nu på Mølholm Skole.

Frede Stouenberg mistede sin hustru for fire år siden, men levede fortsat i sit rækkehus på Magnoliavej, hvor han var åndsfrisk til det sidste.

Frede Stouenberg bisættes fra Søndermarkskirken onsdag 28. oktober klokken 11.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce