Annonce
Læserbrev

Den fæle racisme er blevet det oplyste bourgeoisis prügelknabe

Dem, der i slutningen at sidste årtusind var glødende marxister, sad nu forskanset i deres villakvarterer med kun få berøringsflader til indvandrerproblemet. Det var på høje tid at skifte fjendebillede for dette nye bourgeoisi. Det var lidt pinligt at sidde i en stor villa med to biler, båd og sommerhus og ferierejser til Bali og samtidig være glødende marxist.

Læserbrev: Vi husker alle, at venstrefløjens store fjendebillede i slutningen af sidste årtusind var "de reaktionære kræfter i samfundet".

Man studerede ved universiteterne i hovedsagen Karl Marxs eftersnakkere (den store guru selv var for tung og for kompliceret) og den såkaldte Frankfurterskole (f.eks. Marcuse og Giorno).

De studerende solidariserede sig med en arbejderklasse, som de ikke selv havde rødder i.

I vort årtusind havde man så det held, efter man selv var blevet en del af bourgeoisiet, at der dukkede et nyt fjendebillede op.

I kølvandet på den massive indvandring fra Mellemøsten dukkede islam op og med islam vidt udbredt islamofobi - ikke mindst i de lavere socialgrupper, der var direkte konfronteret med denne religion i deres byggerier, børnehaver, skoler osv.

Dem, der i slutningen at sidste årtusind var glødende marxister, sad nu forskanset i deres villakvarterer med kun få berøringsflader til indvandrerproblemet.

Det var på høje tid at skifte fjendebillede for dette nye bourgeoisi. Det var lidt pinligt at sidde i en stor villa med to biler, båd og sommerhus og ferierejser til Bali og samtidig være glødende marxist.

Så nu stod "de reaktionære kræfter" på tilbagetog (undtagen meget perifert) og blev erstattet af den skrækkelige racisme, der hærgede i de uoplyste samfundsklasser.

Nu er det jo, som alle faktisk ved, slet ikke det raciale element, der er problemet. Ordet "racisme" er et slogan som i sin tid "de reaktionære kræfter".

Skulle man finde på (hvad jeg endnu aldrig har oplevet) at inddrage det raciale element, kommer der noget temmeligt overraskende for dagen.

Dem, der ikke kan lide arabere på grund af deres race, er nemlig rent faktisk anti-semitter.

Præcist ligesom med jøderne.

Kan man ikke lide semitter, kan man hverken udholde arabere eller jøder.

Arabisk er et semitisk sprog, der tales af 300 millioner, mens hebraisk er et semitisk sprog, der kun tales af fem millioner. Derudover tales de andre semitiske sprog amharisk af 22 millioner og tigrinya af syv millioner.

Der er tradition for at mene, at sprog følger race. Altså at de omtalte sprog tales af medlemmer af den semitiske race. Det er en situation som vor tids dna-teknologi vil kaste et nyt lys over.

Foreløbigt er den fæle racisme blevet det oplyste bourgeoisis prügelknabe. En "racisme", der stort set glimrer ved sit fravær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce