Annonce
Horsens

Den ene er lige blevet solgt: Stor forskel på dyreste og billigste villa i Horsens

Boligsiden har kigget på villaer med til salg-skilte i indkørslen, og her kan man i Horsens Kommune både købe bolig til mange millioner og mindre end en halv million kroner. Arkivfoto: Flemming Højer
I en opgørelse fra Boligsiden er der 9.645.000 kroner i forskel på Horsens Kommunes dyreste og billigste villa til salg. Nu er der underskrevet købsaftale på den ene.

Horsens: Godt og vel 10 millioner kroner for 290 kvadratmeter bolig i Stensballes første række ud mod Horsens Fjord. Eller 350.000 kroner for et 135 kvadratmeter stort hus i Træden, der er lige til at rive ned.

Det var henholdsvis den dyreste og billigste villa til salg i Horsens Kommune, da Boligsiden i vinterferien lavede en sådan opgørelse for alle landets kommuner. Siden er der skrevet købsaftale på den ene af de to - og det er såmænd ejendommen i Træden, der er tale om.

- Selve huset er i dårlig stand, så forvent ikke for meget af det, det er derfor også muligt at købe grunden med henblik på nybyg, lød det i Nyboligs salgsopstilling, der med overskriften "Stor grund midt i Træden" tydeligvis ikke forventede, at huset ville blive stående.

Annonce

Fra dyr til billig i de lokale kommuner

Boligsiden har lavet en opgørelse over de dyreste og billigste villaer til salg i landets 98 kommuner. Sådan her ser det ud for de fem kommuner i Folkebladets udgivelsesområde:

Hedensted Kommune: Dyreste villa på Søborgvej 18 ved Glud til 7.995.000 kroner, billigste på Ndr. Stationsvej i Daugård til 385.000 kroner.

Horsens Kommune: Dyreste villa på Grønningen 36 i Stensballe til 9.995.000 kroner, billigste på Trimmelbanken 1 i Træden til 350.000 kroner.

Ikast-Brande Kommune: Dyreste villa på Grødde Huse 16 i Ikast til 14.500.000 kroner, billigste på Nørhovedvej 1 nord for Nørre Snede til 350.000 kroner (efterfølgende sat ned til 295.000 kroner).

Odder Kommune: Dyreste villa på Svinballevej 35 ved Sondrup til 8.300.000 kroner, billigste på Hadrupvej 5 i Hundslund til 199.000 kroner.

Skanderborg Kommune: Dyreste villa på V. Stendersvej 3 i Ry til 9.999.000 kroner, billigste på Virringvej 91 ved Virring til 595.000 kroner.

Dyreste dyre villa findes i Rudersdal Kommune: Vedbæk Strandvej 326 til 65.000.000 kroner.

Billigste dyre villa ligger i Læsø Kommune: Gammel Østerbyvej 33 til 3.345.000 kroner.

Dyreste billige villa ligger i Frederiksberg Kommune: Buen 8 til 9.995.000 millioner kroner.

Billigste billige villaer findes i henholdsvis Sønderborg og Haderslev kommuner: Skovbyvej 74 og Lundingvej 76 til 95.000 kroner

Se hele listen på boligsiden.dk - søg efter "Fra top til bund i hver kommune: Se den dyreste og billigste villa til salg".

I midten af feltet

Med de to villaer ligger Horsens sig midt i feltet både i forhold til det dyreste og det billigste på tværs af kommunerne. 38 kommuner har dyrere villaer til salg, og 48 kommuner har billigere villaer til salg.

- I toppen af listen finder vi de kommuner, som generelt har en høj kvadratmeterpris for villaer og rækkehuse, men hvor man samtidig også finder de absolut dyreste huse i landet, som både emmer af luksus og ligger nær ved kysten. Det gælder nordsjællandske kommuner som Rudersdal og Lyngby-Taarbæk. Men samtidig finder vi også Svendborg på listen over de største prisspænd. Her er det igen vandet og antal kvadratmeter, der trækker prisen op, da man i øjeblikket kan købe den gamle søfartsskole med udsigt over Svendborgsund, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, i en pressemeddelelse.

Også de andre kommuner i Folkebladets udgivelsesområde er ret så gennemsnitlige. Kun Ikast-Brande Kommune skiller sig en smule ud med en palævilla i Ikast, der koster 15 millioner kroner.

- Selv i kommunerne med landets dyreste huse til salg og de høje kvadratmeterpriser er det også muligt at finde huse i en prisklasse, hvor mange boligkøbere kan være med. Omvendt findes der som oftest også dyre boliger i kommunerne med de laveste kvadratmeterpriser, siger Birgit Daetz.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bilist fik ildebefindende og endte i baghave

Læserbrev

Trods corona-krise: Betal dit medlemskontingent!

Læserbrev: Vi står midt i en historisk krise, hvor samfundet mere eller mindre er lukket ned. Det udfordrer os alle - herunder vores foreninger, klubber og alle vores frivillige. Foreningerne i Horsens kommune ligger p.t. øde hen, uden aktivitet, med tomme klubhuse, ingen træninger, ingen kampe og ingen socialt samvær. Det betyder, at vores foreninger er (eller kan blive) udfordret på økonomien i form af manglende indtægter fra stævner, cups, sponsorater, indtægtsgivende arrangementer, kontingenter, m.m. I yderste konsekvens kan det få fatale følger for vores foreninger i form af lukninger. Desværre har jeg den seneste tid hørt fra flere personer, at de overvejer deres medlemskab af den lokale idrætsforening - når nu de ikke ”får noget for pengene”. Det gør mig frustreret at høre disse udmeldinger, for det er netop nu, at vi skal stå sammen, vise samfundssind og bakke op om vores foreninger. Mennesker er sociale væsner der har et fundamentalt behov for at være sammen med andre mennesker. Derfor indgår de fleste af os i fællesskaber i familien, med venner, på jobbet og i foreninger. Jeg ynder at sige, at mennesker er flokdyr, der skal stimuleres socialt. Den nuværende corona-krise gør, at vi skal holde os indendørs og isolere os fra andre mennesker. Det strider direkte mod vores menneskelige natur, hvilket udfordrer os som individer. Derfor tror jeg, at vi mere end nogensinde før har behov for vores foreninger. Når vi kommer ud på den anden side af krisen, har vi i den grad behov for at blive socialt stimuleret og få plejet vores sociale relationer i fællesskabet med andre mennesker. Så min klare opfordring: Betal dit medlemskontingent og støt op om din lokale forening. Så kan vi igen mødes i fællesskabet om den idræt eller foreningsaktivitet, vi brænder så meget for.

Annonce